Jador este un artist foarte cunoscut și iubit din țară. Acesta a cunoscut ușor succesul, de care se bucură acum și în țară, dar și peste hotare, unde muzica lui este foarte apreciată. Jador duce o viață frumoasă acum, după ce ani la rând s-a luptat cu lipsurile și neajunsurile.

Citeste si: Jador de la „Puterea Dragostei” are o nouă relație. Alături de cine a fost surprins artistul

A muncit mult timp pentru a se bucura de tot ce are în prezent

După mulți ani, fostul concurent de la, Puterea Dragostei'' a dezvăluit faptul că suferă de o boală care n-are leac. Jador este discromatic, lucru pe care nu l-au știut multe persoane, până de puțin timp.

Este nevoit să poarte ochelari, care să îl ajute să vadă mai bine, să distingă culorile și să vadă viața frumoasă, așa cum a mărturisit chiar el.

”Eu folosesc niște ochelari speciali, nu sunt ochelari de figuri sau chestii...sunt  ochelari speciali să văd culorile, să văd și eu viața frumoasă, pentru că fără ochelari, viața e alb-negru. Și pe oameni îi văd mai urâți”,   a dezvăluit Jador, într-o apariție TV.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

,, În interiorul ochilor există mai multe culori, niște bastonașe care dau culoarea ochiului. Eu nu am anumite culori acolo, sunt puțini oameni care sunt așa",  a declarat Jador.

Citeste si: Jador a fost pus la punct de mama sa, după ce s-a împăcat cu Georgiana Elisei: „O să rămâi singur ca Botezatu!”

Cum se manifestă această afecțiune

Oamenii care suferă de discromatopsie au dificultăţi în a distinge culorile şi combinaţiile acestora. Tocmai din acest motiv, acestora li se interzic anumite meserii.

Doctorii spun că discromaticii au dificultăţi în a distinge culori, spre exemplu roşu, albastru, verde şi combinaţiile dintre acestea. Discromatopsiiile pot fi congenitale, dar şi dobândite. Cele congenitale afectează mai des bărbaţii, mai spun experții.

Multe persoane nu își pot găsi un loc de muncă din cauza acestei boli. Asta pentru că sunt o mulțime de job-uri, unde nu se acceptă discromați. Percepția culorii este foarte importantă în îndeplinirea anumitor sarcini, cum ar fi poliţie, pilot de avion, armată. Nu există leac pentru discromatopsie, însă sunt unele strategii care pot ajuta ca vederea să funcționeze mult mai bine într-o lume orientată în culori.

Citeste si: Jador a spus adevărul despre relația cu Georgiana

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si