Actiunea se petrece undeva dupa rasarit. Tinerii au petrecut probabil toata noaptea in Centrul Vechi al Capitalei si le-a venit ideea. la 7 si 20 dimineata fix,  doi dintre ei sprijina peretele muzeului Kitsch-ului. La un moment dat, unul observa statueta sub forma de leu. Intre o manevra de balet, menita sa-i tina echilibrul cam afectat de noaptea grea, si o miscare de aplecare, baiatul incearca sa ridice sculptura.

Care e cam grea, intre noi fie vorba.

Dar, pe modelul "unde-s doi puterea creste", un alt tanar intra in scena tragicomica. Leul este inhatat, iar suspectii dau sa dispara. Poate il cuprind remuscarile, dar cert este ca tanarul pune la loc prada si se indeparteaza. Tentatia e prea mare, insa, pentru al treilea protagonist.

S-a prapadit yankeul, dar piticii si leii au ramas. Din mainile artistului de mai devreme a iesit statueta buclucasa a stirii noastre.

"Eram tristi, ca-n poezia "pe langa plopii fara sot", noi aveam acum un leu fara sot."

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Si un muzeu fara un exponat, care nu degeaba a fost botezat "al kitsch-ului".

Cristian Lica, proprietar muzeu:

"Estimam ca valoarea leului, in momentul asta, de cand este exponat in muzeu, depaseste 10 mii de euro. Asa estimam noi. Insa, trebuie sa recunoastem, costul de productie a fost clar mult inferior, probabil in jurul sumei de 50 de euro."

La asemenea valoare si recompensa trebuia sa fie pe masura. Imaginile de pe camera de supraveghere au fost postate pe Internet si oricine putea furniza informatii despre faptasi urma sa primeasca o… carpeta cu "rapirea din serai".

"Experienta "departe de casa" a leului nostru n-a fost una prea placuta. S-a ales cu ceva julituri. De exemplu, aici, in partea din spate, o bucatica destul de serioasa a fost rupta, probabil in timpul transportului, sa ii spunem asa. Si, de asemenea, mai are si o boacana aici in varful nasului. Dar toate astea se pot rezolva.

"Cred ca au incercat putin sa-l scrijeleasca, crezand ca e o suprafata de aur, sau au incercat sa-l topeasca, nu-mi e foarte clar ce au incercat sa faca."

Cert este ca proprietarul ineditului muzeu nu va mai depune plangere la politie si spera sa fi fost singura aventura neplacuta a deja celebrului leu de la intrare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si