Poliţia canadiană investighează un jaf care a avut loc pe Aeroportul Internaţional Pearson din Toronto, care este folosit adesea pentru a expedia aurul extras din minele din provincia Ontario.

Potrivit BBC, un container care conţinea aur şi alte obiecte de valoare – evaluate la 14,8 milioane de dolari americani – a dispărut, pur şi simplu, în ceea ce ar putea fi unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Canadei, relatează BBC.

1,6 tone de aur au dispărut din aeroportul din Toronto, Canada

Potrivit spotmedia.ro, furtul ar putea fi considerat unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Canadei, după Marele jaf al siropului de arțar canadian din 2011 și 2012, când 3 mii de tone de sirop, în valoare de 18,7 milioane de dolari, au fost furate din Quebec.

Citește și: Hoață de 24 de ani, filmată când îl "ajută" pe un bătrân orb să scoată banii de la ATM

Aceeași sursă mai menționează faptul că inspectorul de poliție Stephen Duivesteyn ia în considerare toate pistele și a caracterizat jaful de luni ca fiind „izolat” și „rar”.

Inspectorul a mai explicat că acest container avea o dimensiune de 5-6 metri pătrați, însă nu a dat detalii despre cât cântărea.

Citește și: Un bărbat a jefuit același magazin de 11 ori în 5 luni. Cu ce pedeapsă s-a ales

Publicația Toronto Sun susține că ar fi vorba de aproximativ 1,6 tone de aur și că Poliția crede că la jaf au participat grupuri de crimă organizată.

Citește și: Un bărbat din Constanța a spart geamurile a patru societăți comerciale în zona Far. Poliția a deschis un dosar penal

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În același timp, polițiștii nu au comentat cu privire la dovezile din prezent, nu au spus care era destinația finală a încărcăturii și nici destinatarul acesteia. Aceeași sursă mai menționează faptul că Poliția nu știe încă dacă suspecții se mai află în țară.

Hoață de 24 de ani, filmată când îl "ajută" pe un bătrân orb să scoată banii de la ATM

O tânără s-a prefăcut că ajută un bătrân orb să retragă bani numerar de la un bancomat înainte de a fugi cu banii acestuia. Imaginile surprinse de camerele CCTV au devenit virale.

O femeie a fost pusă sub acuzare după ce un bătrân parțial orb  a fost jefuit  în timp ce încerca să scoată bani dintr-un bancomat.

Citește și:  Un bărbat va fi condamnat la moarte pentru că a fost complice la traficarea unui kilogram de canabis

Scena revoltătoare a avut loc într-un centru comercial din vestul orașului Sydney duminică, 19 martie, în jurul orei 13:30, potrivit  News.com.au.

Camerele de luat vederi din centrul comercial au înregistrat momentele jafului și polițiștii le-au dat publicității ulterior.

Cum l-a ajutat hoața pe bătrân să scoată bani de la ATM

Bătrânul de 72 de ani aștepta să fie ajutat de personalul centrului comercial din cauza deficienței sale de vedere.

În timp ce aștepta ca personalul să-l asiste, polițiștii susțin că o femeie, de 24 de ani, s-a apropiat de el și s-a oferit să-l ajute.

Citeste si:  „Nimeni nu este întrebat când dorește să-și ia rămas bun de la această lume”. Cine este Daria, tânăra de 16 ani, care și-a pierdut viața în Sâmbăta Mare, din cauza unui șofer beat, în Maramureș- kanald.ro

Citeste si:  Prima reacție a lui Florin Salam, după ce a fost alungat de la o nuntă și umilit în fața a zeci de invitați- wowbiz.ro

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  Instalator filmat cu o cameră ascunsă în timp ce "repară" indecent toaleta unei femei

După câteva minute, femeia ar fi fugit, declanșând indignare în opinia publică după ce povestea a fost împărtășită de poliție.

Ofițerii australieni au lansat un apel public prin care a cerut ajutor populației pentru identificarea femeii implicate în incident.

Hoața a fost arestată după aproape o lună

Vineri, poliția din Sydney a confirmat că o femeie a fost arestată în urma unei anchete. Femeia fără nume a fost dusă la secția de poliție Mt Druitt și acum „ajută poliția în anchetă”.

Tânăra de 24 de ani a fost acuzată de furt de la o persoană și a primit drept de cauțiune pentru a se prezenta în fața Tribunalului Local Mt Druitt miercuri, 17 mai. 

După ce a publicat imaginile CCTV cu descrierea femeii, o tânără de 24 de ani s-a predat vineri după-amiază la secția de poliție Mt Druitt, mai transmite presa locală.

Rămâne ca femeia să se apere în fața judecătorilor australieni.

Alte scene oribile au fost date publicității vineri de poliția australiană, cu un jaf cu arma albă la un magazin din orașul Sunshine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si