Pescarii spun că această acțiune a guvernului nipon le va distruge industria, chiar dacă procesul va dura zeci de ani.
potrivit The Guardian.

Proiectul va fi demarat în 2022, după o serie de dezbateri care au durat ani de zile, scrie presa din Japonia.

Japonia vrea să deverseze un milion de tone de apă radioactivă în Ocean

Coreea de Sud, susținută de grupurile ecologiste din japonia, se opune vehement măsurii luate de guvernul nipon, deoarece această deversare ar putea semnifica „o amenințare gravă” pentru mediul marin.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vestea tristă pentru japonezi este că, operatorul centralei, Tokyo Electric Power a specificat că rezervoarele disponibile vor fi pline în vara anului 2022, așadar guvernul trebuie să găsească o soluție urgentă pentru a scăpa de apa radioactivă.

Tritiul, substanța radioactivă, care va fi deversată în oacean, nu poate fi filtrat

Sistemul companiei Tokyo Electric Power (Tepco) este etrem de avansat și îndepărtează substanțele radioactive din apă, dar nu poate filtra tritiul, un izotop radioactiv al hidrogenului pe care centralele nucleare îl diluează și îl aruncă împreună cu apa în ocean.

Specialiștii susțin că substanța care se va regăsi în apă, tritiul, e dăunător oamenilor în doze foarte mari.

Apa de la Fukushima va fi diluată înainte de a fi eliberată în ocean, până va fi de 40 de ori mai puțin concentrată, după un proces care va dura 30 de ani, scrie Ziarul Yomiuri Shimbun.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si