Japonia, campioana inimilor noastre la Mondialul din Qatar. Cum reușesc japonezii să impresioneze o lume întreagă, o dată la 4 ani
Japonia Mondial Qatar. Japonezii prezenți la Campionatul Mondial din Qatar continuă să ofere lecții despre bun simț și să impresioneze prin atitudinea pe care o au. Iată cum a reușit Japonia să arate că indeferent dacă câștigi sau pierzi trebuie să dai dovadă de bunătate!
Cum au impresionat japonezii o lume întreagă la Campionatul Mondial din Qatar 2022
Pe 23 noiembrie Japonia a reușit o frumoasă victorie în primul meci din Grupa E împotriva Germaniei. Aceștia au învins cu 2-1 după ce Ritsu Doan (24 ani) și Takuma Asano (28 ani) au reușit să marcheze în minutele 75 și 83.
Jucătorii Japoniei au oferit tuturor o lecție de bun simț și organizare după finalul meciului. O imagine cu vestiarul fotbaliștilor japonezi a făcut înconjurul internetului chiar după partida cu Germania și cabina acestora pare să nu fi fost folosită.
Suporterii japonezi au impresionat și ei când după terminarea meciului împotriva Germaniei au rămas să strângă gunoaiele aruncate printre scaune după ce suporterii Germaniei au lăsat mai multe deșeuri și steaguri aruncate.
Unii suporteri japonezi au făcut acest lucru și în cadrul meciului de deschidere de la Cupa Mondială dintre Qatar și Ecuador, potrivit Sport.ro.
Cum arată educația în Japonia
Japonezii sunt cunoscuți pentru inteligența de care dau dovadă, bunul simț și starea de spirit pe care o au mereu. Totul pornește de la sistemul de învățământ pe care îl au.
În clasele I-VI programa prevede o materie numită „Calea spre bunul simț”, iar până în clasa a VII-a niciun elev nu poate rămâne repetent.
Pentru ei manierele sunt mai importante decât învățatul și spun că aceștia sunt anii în care se face educația, cei șapte ani de la școală.
În mare parte din școlile din Japonia nu există personal care să facă curățenie. Elevii fac acest lucru alături de educatori, învățători sau profesori timp de 20 de minute în fiecare zi.
Ei învață să respecte munca altor persoane, indiferent de ceea ce fac.
În învățământul elementar și în clasele mici elevii mănâncă împreună cu profesorii chiar în clasele unde se țin cursurile. Mâncarea lor este atent aleasă de către nutriționiști.
În primii ani, până la vârsta de 10 ani, când ajung în clasa a IV-a, elevii dau doar teste mici tocmai pentru a învăța bunele maniere și a avea un caracter dezvoltat. În primii trei ani de învățământ nu se judecă ce știe sau cât și cum învață.
Sunt învățați să fie respectuoși, cu bun simț, să iubească animalele și natura și să fie blânzi cu aceștia.