Close sidebar
Close sidebar

Jazz și o bibliotecă interactivă pe șine. Tramvaiul Poeziei prezent în București

Biblioteca interactivă va fi pusă la dispoziţia călătorilor într-un tramvai de pe linia bucureşteană 1, în perioada 10 septembrie - 1 octombrie, în cadrul proiectului „Tramvaiul Poeziei”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Proiectul este organizat de „Arta nu Muşcă”, o organizație nonguvernamentală, în parteneriat cu Primăria Capitalei şi Societatea de Transport Bucureşti- STB SA.

Călătorii vor avea la dispoziţie cărţi de poezie- scrise de autori români clasici şi contemporani- şi vor asculta jazz.

 

Citeste si: VIDEO| Paradă impresionantă în inima Banatului

 

De altfel, va avea loc un concurs pentru tinerii poeţi şi vor fi organizate lecturi performative în spaţii alternative, cu scopul de a aduce poezia mai aproape de publicul larg.

Citeste si: Breaking News: Marcel Ciolacu a demisionat de la PSD! Primele declarații ale președintelui de partid- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cele mai controversate declarații ale lui Călin Georgescu: Apologia legionarilor, elogii aduse lui Putin și conspirațiile despre 5G- antena3.ro

 

Citeste si: Alertă în București: Un tramvai plin cu oameni a luat foc, în mers

 

„Spaţiile publice merită experimentate şi poetic, de aceea mi-am propus să aduc poezia mai aproape de publicul larg într-un mod inedit, artistic şi educativ. În 2019, nu e romantic, e necesar să luăm parte la poezia oraşului şi să găsim frumuseţea în forme alternative”, a transmis Loredana Munteanu, fondatoare a organizaţiei.

În cadrul aceluiaşi proiect, va avea loc un concurs destinat poeţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Ei sunt invitaţi să se înscrie cu trei poezii, în perioada 10-20 septembrie, pe site-ul artanumusca.ro. Juriul, alcătuit din Iv Cel Naiv, Iulian Tănase şi Cătălina Matei, va alege 10 finalişti pentru a participa la un curs de scriere creativă. În finală, poeţii vor crea un poem cu tema „Salvează poezia oraşului!”, iar cel câştigător va fi pictat pe peretele unei clădiri din centrul Bucureştiului.

De asemenea, toate poemele selectate şi povestea proiectului „Tramvaiul Poeziei” vor fi adunate într-o carte care va fi lansată la Târgul Internaţional Gaudeamus.

 

 

Citeste si: Carambol cu trei maşini în Drumul Taberei. O mașină s-a răsturnat pe linia tramvai

 

 

Proiectul „Tramvaiul Poeziei” îşi propune să aducă lectura şi poezia mai aproape de public, în contextul în care 69% dintre români şi 46% dintre bucureşteni declarau în 2018 că nu au citit nicio carte şi doar

9% afirmau că citesc aproape zilnic, potrivit Barometrului de consum cultural.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI