Close sidebar
Close sidebar

„Jertfa a fost mult prea mare” Ferma Dacilor s-a redeschis, la 7 luni de la incendiul devastator. Cornel Dinicu, despre cum va funcționa de acum pensiunea: „Trebuie să trăim și noi”

La jumătate de an după incendiul care a ucis 8 oameni, Ferma Dacilor s-a redeschis. Cum justifică Cornel Dinicu, patronul pensiunii, decizia controversată.

Antonia Cioanca,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Complexul turistic Ferma Dacilor s-a închis în urma tragediei din 26 decembrie 2023, atunci când 8 persoane au pierit în urma unui incendiu care a cuprins restaurantul și pensiunea din Prahova. A urmat o anchetă amplă, care a scos la lumină mai multe nereguli ale domeniului din localitatea Tohani.

Iată însă că acum, la aproximativ 7 luni de la evenimentul sumbru care a șocat o țară întreagă, Ferma Dacilor primește din nou oaspeți. Cornel Dinicu, patronul unității turistice, explică însă că există câteva diferențe majore în ceea ce privește modul de funcționare al complexului.

Citește și: Cornel Dinicu, din nou în lacrimi. Ce a mărturisit patronul de la Ferma Dacilor la ultima expertiză: ”Povestea trebuie să meargă mai departe și cu mine, și fără mine”

[Sursa foto: Facebook]

În prezent, clienții nu mai pot rămâne peste noapte la complexul turistic din Tohani, pentru că doar restaurantul s-a deschis până în acest moment. Până când autoritățile vor acorda toate avizele necesare, mâncarea nu mai este preparată în bucătăria locației, ci în aer liber, prin diferite metode.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Totuși, proprietarul spune că autoritățile locale sunt destul de reticente în prezent să acorde autorizațiile necesare, având în vedere tragedia care a avut loc la complexul turistic în a doua zi de Crăciun.

„Am deschis o parte din fermă.

Vom funcționa pe rulote mobile, containere mobile, până ies toate celelalte avize necesare pentru restaurantul care a rămas, care a fost pescărie pe vremuri. E în curs de edificare. Acum funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea, pentru containerele mobile, nu ne trebuie autorizație. Mâncarea o gătim afară, la proțap, în rulotele mobile. Vom funcționa, că trebuie să trăim și noi din ceva”, a declarat Cornel Dinicu, pentru Libertatea.

Ce l-a determinat pe Cornel Dinicu să redeschidă Ferma Dacilor, locul unde a pierit inclusiv fiul lui: „Asta e viața!”

În incendiul de iarna trecută, care a mistuit Ferma Dacilor, au pierit inclusiv 3 copii: fiul de 11 ani al lui Cornel Dinicu și doi frați, în vârstă de 11, respectiv 16 ani. De atunci, terenul pe care se află pensiunea și restaurantul a fost curățat. Astăzi doar lumânările aprinse amintesc de cei care au pierit acolo, dar Cornel Dinicu spune că nici nu vrea să audă de varianta de a închide complexul turistic, chiar dacă le reproșează autorităților că nu l-au ajutat după tragedie.

Patronul spune că se luptă cu autoritățile locale, pentru că își dorește ca Ferma Dacilor să poată funcționa în continuare. Bărbatul spune că locul în care și-a pierdut copilul este cel care îl ajută să depășească clipele tragice din urmă cu câteva luni.

„Facem turism în continuare și că vor, și că nu vor. Asta e viața! Jertfa a fost mult prea mare ca să las locul să crească bălării pe el.(...) Nu sunt slab. Mi-au murit părinții, mi-au murit trei frați, mi-au murit prieteni. Am văzut la moarte în viața mea…, dar nu se compară niciuna cu ce s-a întâmplat. N-are nicio legătură”, mai spune Cornel Dinicu, conform aceleiași surse.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Cornel Dinicu a fost inculpat în dosarul tragediei de la Ferma Dacilor, împreună cu alte trei persoane, doi administratori în acte ai complexului turistic și o persoană juridică, fiind acuzate de distrugere din culpă.

Citește și: Eroare în dosarul Ferma Dacilor! Cornel Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu, alături de doi martori cheie

[Sursa foto: Facebook]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI