Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, va avea, sâmbătă, o întâlnire cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, şi va vizita o şcoală publică din Bucureşti care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi.

Citeste si: Putin amenință cu „apocalipsa” Occidentului

Prima Doamnă a Statelor Unite este însoţită de secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried. Din delegaţia care o va însoţi pe Jill Biden în România mai fac parte fostul ambasador american la Bucureşti (2009- 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia,

Elizabeth Gitenstein. 

Jill Biden a ajuns vineri la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai serviciului militar american, înainte de a se deplasa spre București.

UPDATE 19.54. Prima-doamnă Jill Biden a luat masa alături de soldații americani la cantina de la baza militară Mihail Kogălniceanu, întocmai cum obișnuia soțul său, Joe Biden, atunci când i-a vizitat, în martie, pe militarii SUA în Polonia.

 

UPDATE. Avionul Air Force 2, care o transportă pe prima-doamnă a Statelor Unite, a aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu.  

Știre inițială

Sâmbătă, soția președintelui Biden se va întâlni cu oficiali ai Guvernului român, cu personalul ambasadei SUA, cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar și cu profesori care lucrează cu copii ucraineni refugiați.

Jill Biden, mesaj la plecarea spre România

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a plecat în cursul nopţii de la Washington pentru o vizită de patru zile în România și Slovacia, în care va sublinia angajamentul Statelor Unite pentru refugiații ucraineni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Biden îndeamnă Congresul să acorde "rapid" mai mult ajutor militar Ucrainei

''Este foarte important pentru președinte și pentru mine ca poporul ucrainean să știe că suntem alături de el'', a spus Jill Biden la plecarea din SUA. 

Jill Biden se întâlnește cu mame și copii refugiați din Ucraina

Duminică 8 mai, zi sărbătorită ca Ziua Mamei în Statele Unite, Jill Biden se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Într-o postare făcută pe Twitter vineri dimineața, Jill Biden a transmis că va veni în România pentru a petrece Ziua Mamei cu mame și copii forțați să își părăsească țara și casele din cauza "războiului lui Putin".

Jill Biden, profesor de colegiu, va petrece, de asemenea, timp la Bucureşti cu cadre didactice care predau copiilor ucraineni strămutaţi.

Citeste si: Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu omologul lituanian, Gitanas Nauseda

Prima Doamnă a Americii este la a doua vizită în România. Ea a mai venit în țara noastră în anul 2014, când Joe Biden era vicepreședintele SUA, în timpul mandatului lui Barack Obama.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Călătoria în România și Slovacia este cea de-a doua călătorie în străinătate a lui Jill Biden ca Primă doamnă. În iulie, ea a mers în Japonia pentru a participa la ceremoniile de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Programul vizitei lui Jill Biden

După vizita în România, Jill Biden va pleca la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA.

Jill Biden va călători duminică în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.

Jill Biden se va întâlni luni cu membrii Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si