Uite grilele, nu sunt grilele. In ultimele 2 zile, Ministerul Educatiei a jucat ping-pong cu formele de sustinere a examenelor. Astazi, acelasi minister pare sa fi declarat "remiza" in meciul cu societatea civila.

Motivul pentru care s-a luat aceasta decizie il dezvaluie chiar ministrul iterimar al Educatiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dupa ce in urma cu doua zile, ministerul a incercat sa schimbe subiectele de examen fara nicio consultare publica, decizia de astazi vine dupa o lunga discutie cu reprezentanti ai profesorilor, parintilor si chiar ai elevilor. Nemultumirea acestora a fost unanima. Doar motivele au variat.

Pentru profesori, in schimb, a contat mai mult aspectul didactic. La fel si pentru elevi, deranjati de faptul ca introducerea grilelor stabileste, in mod fals, nivelul de pregatire.

Introducerea itemilor de tip grila in examene este, deocamdata, amanata .La finalul acestui an scolar,  aproape 200 de mii de elevi de clasa a 8-a si 150 de mii de absolventi ai liceului vor sustine examenele de promovare dupa acelasi tipar ca si cel de anul trecut.

Modele de subiecte vor fi postate in cursul acestei zile pe site-ul Ministerului, pentru ca toata lumea sa aiba acces la ele. Introducerea grilelor a inceput in anul 2003, cand toate examenele au fost sustinute in acest fel.  Incepand cu anii urmatori, proportia grilelor s-a redus tot mai mult, pana cand acestea au fost abandonate complet. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si