Close sidebar
Close sidebar

Joaca de-a schimbarea! Care e decizia definitivă a ministerului Educaţiei cu privire la modificarea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat!

Examenele de Evaluare Nationala si de Bacalaureat raman la fel! Aceasta este decizia finala luata la Ministerul Educatiei, dupa ce profesori, elevi dar si parinti au protestat fata de incercarea de a introducere teste grila in examenele de la sfarsitul acestui an scolar.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Uite grilele, nu sunt grilele. In ultimele 2 zile, Ministerul Educatiei a jucat ping-pong cu formele de sustinere a examenelor. Astazi, acelasi minister pare sa fi declarat "remiza" in meciul cu societatea civila.

Motivul pentru care s-a luat aceasta decizie il dezvaluie chiar ministrul iterimar al Educatiei.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Dupa ce in urma cu doua zile, ministerul a incercat sa schimbe subiectele de examen fara nicio consultare publica, decizia de astazi vine dupa o lunga discutie cu reprezentanti ai profesorilor, parintilor si chiar ai elevilor. Nemultumirea acestora a fost unanima. Doar motivele au variat.

Pentru profesori, in schimb, a contat mai mult aspectul didactic. La fel si pentru elevi, deranjati de faptul ca introducerea grilelor stabileste, in mod fals, nivelul de pregatire.

Introducerea itemilor de tip grila in examene este, deocamdata, amanata .La finalul acestui an scolar,  aproape 200 de mii de elevi de clasa a 8-a si 150 de mii de absolventi ai liceului vor sustine examenele de promovare dupa acelasi tipar ca si cel de anul trecut.

Modele de subiecte vor fi postate in cursul acestei zile pe site-ul Ministerului, pentru ca toata lumea sa aiba acces la ele. Introducerea grilelor a inceput in anul 2003, cand toate examenele au fost sustinute in acest fel.  Incepand cu anii urmatori, proportia grilelor s-a redus tot mai mult, pana cand acestea au fost abandonate complet. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI