Candidatul democrat la preşedinţia SUA Joe Biden şi-a exprimat încrederea că, odată numărate toate voturile, va fi declarat câştigătorul cursei pentru Casa Albă, relatează Reuters.'' Este clar că câştigăm suficiente state pentru a ajunge la 270 de voturi necesare pentru a câştiga preşedinţia'', a spus Biden în Delaware, subliniind că nu pretinde încă victoria.

Citeste si: Alegeri SUA 2020. Joe Biden, tot mai aproape de Casa Albă. Rezultatele LIVE obținute de cei doi candidați: Biden 264 voturi electori- Trump 214

''Când se va finaliza numărătoarea, credem că vom fi câştigătorii'', a afirmat Joe Biden. Democratul a insistat că ''fiecare vot trebuie numărat'' şi că nimeni nu poate pur şi simplu să câştige făcând declaraţii, referindu-se la preşedintele Donald Trump. ''Sunt încrezător că vom ieşi învingători'', a adăugat el.

Joe Biden, tot mai aproape de Casa Albă

Democratul Joe Biden se apropie de minimul necesar de electori pentru obţinerea mandatului prezidenţial- 270 din totalul de 538 de electori-, în timp ce numărătoarea voturilor  continuă în mai multe state-cheie, între care Arizona, Nevada şi Pennsylvania. Biden a câștigat state importante precum Wiscosin sau Michigan, unde Trump cere renumărarea voturilor. Scorul dintre cei doi este la acest moment:  Joe Biden 264 mandate electori, iar Donald Trump 214 voturi electori.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:   CV și avere Joe Biden. Toate datele despre rivalul lui Donald Trump la președinția Statele Unite

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale americane de marţi Joe Biden a obţinut  victoria în statul cheie Michigan, extinzând astfel marja în faţa rivalului său, preşedintele Donald Trump. Cu cei 16 delegaţi pe care Michigan îi acordă în Colegiul Electoral, Biden ajunge la un total de 264 de voturi faţă de 214 de care beneficiază Trump.

Câştigătorul are nevoie de 270 de voturi ale Colegiului electoral. 

Ce va face Joe Biden în prima zi ca președinte al Americii

Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden s-a angajat ca în prima zi a preşedinţiei sale să revină la acordul de la Paris privind clima, din care SUA s-au retras oficial.

''Administraţia Trump a ieşit oficial din acordul de la Paris privind clima. Şi în exact 77 de zile, o administraţie Biden i se va alătura'', a scris candidatul democrat pe Twitter, referindu-se la data de 20 ianuarie 2021, când viitorul preşedinte îşi va prelua funcţia. Retragerea SUA din acordul de la Paris vizând combaterea schimbărilor climatice a devenit efectivă chiar miercuri, a doua zi după alegerile prezidenţiale din SUA. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si