”Luăm această decizie acum”, a spus Biden când a fost întrebat dacă va trimite un oficial de rang înalt în Ucraina. Întrebat dacă este pregătit să plece el însuşi, şeful de stat a răspuns afirmativ.

Joe Biden a spus că e gata să meargă la Kiev

Administrația SUA ia în calcul să trimită un oficial american de rang înalt în Ucraina, iar printre numele vehiculate se numără secretarul de stat american, Antony Blinken, sau secretarul Apărării, Lloyd Austin.

Însă președintele american Joe Biden și-a manifestat dorința de a merge chiar el la Kiev.

Citeste si: "Cine sunt prietenii Rusiei". Presa de la Budapesta face inventarul țărilor care nu l-au părăsit pe Putin

”Veţi trimite oficiali de rang înalt în Ucraina?”, l-a întrebat un reporter pe preşedintele Biden înainte să se îmbarce în Air Force One.

”Luăm această decizie acum”, a răspuns Biden.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Întrebat pe cine va trimite, Biden s-a întors către reporter şi a spus: ”Eşti gata să mergi tu?”

”Dar dumneavoastră?”, a răspuns reporterul.

”Da!”, a fost răspunsul final şi categoric al liderului SUA.

Blinken sau Austin ar putea ajunge în Kiev

Potrivit unei surse citată de CNN, oficialii americani au avut discuții preliminare în acest sens. E puțin probabil ca în Ucraina să ajungă Joe Biden sau vicepreședinta Kamala Harris, în schimb sunt vehiculați secretarul Apărării, Lloyd Austin, sau a secretarului de stat, Antony Blinken.

Citeste si: Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar fi suferit un atac de cord și a ajuns la Terapie Intensivă, arată surse ucraiene

Sursele CNN precizează, totuși, că sunt șanse ca vizita să nu aibă loc până la urmă.

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a transmis că mai important decât vizita e furnizarea de arme. Recent americanii au anunțat încă un ajutor pentru Ucraina, de data aceasta de 800 de milioane de dolari, care include chiar și elicoptere Mi-17.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si