„Sunt aici în Polonia pentru a vedea situaţia umanitară şi, sincer, o parte din dezamăgirea mea vine din faptul că nu o pot vedea eu însumi, cum am făcut în alte locuri”, a spus Biden în oraşul polonez Rzeszów, situat la circa 100 de kilometri de frontiera ucraineană, citează Agerpres.

Joe Biden a mâncat pizza alături de militari

Președintele american Joe Biden a mâncat pizza alături de militarii din Divizia 82 Aeropurtată a SUA, aflați în Polonia pentru consolidarea flancului estic al NATO, după ce Rusia a invadat Ucraina.

biden pizza

Președintele Joe Biden a mâncat pizza alături de soldații americani din Polonia.

[Sursa foto: Captură Bloomberg Quicktake: Now]

Citeste si: Armata lui Vladimir Putin se pregătește să încheie „operațiunea specială” din Ucraina. Când se termină războiul?

„Mulţumesc, mulţumesc mult pentru tot ce faceţi. Voi sunteţi cea mai mare forţă de luptă din istoria lumii(...) Sunteţi în centrul unei bătălii între democraţii şi autocraţi. Ceea ce faceţi este important, cu adevărat important”, au fost cuvintele lui Joe Biden în faţa soldaţilor americani pe aeroportul din Rzeszów, localitate devenită punct logistic pentru primirea refugiaţilor ucraineni. 

Președintele american, întâlnire cu refugiații ucraineni

Joe Biden se va întâlni sâmbătă la Varșovia cu refugiații ucraineni, va avea o întrevedere cu preşedintele polonez Andrzej Duda, care din cauza unor probleme tehnice ale avionului său nu a reuşit să ajungă la Rzeszów, și va susține un discurs despre răspunsul aliaţilor faţă de invazia rusă în Ucraina.

Joe Biden: NATO "nu a fost niciodată atât de unită"

Vizita de două zile a lui Biden în Polonia vine după un maraton diplomatic extraordinar la Bruxelles, unde preşedintele Joe Biden a participat la summiturile NATO, G7 şi UE în care a lăudat unitatea occidentală în răspunsul dat Rusiei, la o lună după începerea invaziei ruse în Ucraina.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Joe Biden, vizită în Polonia, la doi pași de granița cu Ucraina

În cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, Joe Biden a susţinut că NATO" nu a fost niciodată, niciodată, atât de unită".

Pe 5 martie, secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat la rândul său la Rzeszow, unde s-a întâlnit cu ministrul polonez de externe Zbigniew Rau, după care a mers la un punct de trecere a frontierei în Ucraina.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si