SUA au confirmat că vizita oficială pe care președintele Joe Biden trebuia să o întreprindă în Iordania, s-a amânat. Se pare că motivul pentru care Joe Biden nu mai ajunge în Iordania este perioada de doliu instaurată de Agenția Națională Palestiniană, după ce un spital din Gaza a fost bombardat.

Statele Unite ale Americii au precizat că amânarea vizitei a fost realizată printr-un acord cu oficialitățile din Palestina.

Joe Biden amână vizita în Iordania

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, trebuia să ajungă în Iordania pentru a stabili circumstanțele deschiderii unui coridor umanitar din Fâșia Gaza. În Iordania, Joe Biden s-ar fi întâlnit cu Mahmoud Abbas, președintele Palestinei.

Amânarea vizitei lui Joe Biden s-a produs în urma deciziei luate de Mahmoud Abbas. Președintele Palestinei a declarat trei zile de doliu național ca urmare a bombardării unui spital din Gaza și a anunțat că dorința lui este de a nu părăsi țara în perioada de suferință.

Citește și: VIDEO/ LIVE TEXT- Joe Biden, vizită istorică în Israel. Speranțele de pace pentru Orientul Mijlociu se bazează pe deciziile lui

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitatea naţională, a declarat că amânarea vizitei oficiale din Iordania a fost luată reciproc, după ce Joe Biden a vorbit cu Mahmoud Abbas.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Această decizie de a nu merge la Amman a fost luată într-un mod reciproc, atunci când preşedintele Joe Biden a vorbit cu regele, Abdullah, mai devreme în această după-amiază. Amândoi au fost de acord că acum nu este momentul pentru această întâlnire, mai ales că, aşa cum ştiţi, preşedintele Mahmoud Abbas a spus foarte clar şi e de înţeles că vrea să se afle acasă în cele

trei zile de doliu", a declarat John Kirby, potrivit agerpress.ro.

Joe Biden a declarat pe platforma socială X că va lua demersurile necesare pentru a proteja viața civililor. Președintele condamnă acest act terorist, care a condus la pierderea de vieți omenești.

"Sunt revoltat și profund întristat de explozia de la spitalul Al Ahli Arab din Gaza și de pierderea îngrozitoare de vieți omenești care a rezultat. Imediat după ce am auzit această știre, am vorbit cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și cu prim-ministrul Netanyahu al Israelului și am ordonat echipei mele de securitate națională să continue să adune informații despre ceea ce s-a întâmplat exact. Statele Unite susțin fără echivoc protecția vieții civile în timpul conflictului și plângem pacienții, personalul medical și alți nevinovați uciși sau răniți în această tragedie", a transmis, pe platforma X, Joe Biden.

Spital din Gaza, distrus. Peste 500 de morți

Spitalul Al-Ahli din Gaza a fost distrus, în urma unui atac israelian. Autoritățile confirmă decesul a peste 500 de oameni.

Potrivit Al Jazeera, Ministrul Sănătății din Palestina, Mai Alkail, a declarat că atacul asupra spitalului din Fâșia Gaza a fost aerian și îl definește drept un masacru.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, condamnă atacul israelian asupra spitalului Al-Ahli. Pe platforma socială X, Emmanuel Macron a spus că niciun motiv nu justifică atacul asupra oamenilor nevinovați.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

"Nimic nu poate justifica lovirea unui spital. Nimic nu poate justifica țintirea civililor. Franța condamnă atacul asupra spitalului arab Al-Ahli din Gaza, care a făcut atât de multe victime palestiniene. Gândurile noastre sunt cu ei. Toată lumina trebuie să fie aruncată asupra circumstanțelor", a scris Macron pe platforma X.

Pe platfoma socială X au apărut mai multe filmulețe cu consecințele atacului israelian asupra spitalului Al-Ahli din Fâșia Gaza.

Atacul asupra spitalului s-a produs pe data de 17 octombrie, în a 11-a zi de război dintre Israel și Hamas.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si