Preşedintele SUA Joe Biden a declarat vineri că va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, relatează presa americană.

”Nu ştiu încă care sunt detaliile, dar voi participa”, a transmis Joe Biden reporterilor care călătoresc cu el în Ohio.

Citeste si: "Regina Elisabeta cunoștea profund România", spune ambasadorul Marii Britanii la București

Data şi detaliile înmormântării Reginei Elizabeth a II-a nu au fost stabilite, dar vor fi făcute publice ”în timp util”, potrivit Palatului Buckingham.

Când au loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Funeraliile vor avea loc la Westminster Abbey din centrul Londrei. ”În mai puţin de o săptămână, ne vom reuni alături de întregul popor şi de comunitatea mondială să o conducem pe ultimul drum pe iubita mea mamă, a declarat Regele Charles al III-lea, în primul discurs adresat naţiunii.

Regina va fi apoi înmormântată în Capela St George de la Castelul Windsor, alături de mama, tatăl şi soţul ei, Prinţul Philip, potrivit News.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: "Regina Elisabeta cunoștea profund România", spune ambasadorul Marii Britanii la București

Potrivit BBC, sicriul Reginei Elisabeta va pleca de la proprietatea Balmoral în zilele următoare către Palatul Holyroodhouse din Edinburgh- reședința oficială a monarhului britanic din Scoția.

De aici, Regina va fi dusă în procesiune la Catedrala St Giles, unde sicriul va rămâne o perioadă, permițând publicului să-i acorde un ultim omagiu.

regina elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a, 70 de ani în serviciul Marii Britanii

[Sursa foto: shuttershock.com]

Funeralii de stat timp de 4 zile la Westminster Hall 

Din Scoția, trupul fără viață al Reginei Elisabeta  va ajunge ulterior la Londra. Regina va sta în Westminster Hall timp de aproximativ patru zile înainte de înmormântare, permițând publicului să își ia adio de la monarhul care a servit Regatul Unit tim de 70 de ani.  

Ultimul membru al Familiei Regale care a fost depus la  în sala de la Westminister a fost Regina Mamă în 2002, când peste 200.000 de oameni au făcut coadă pentru a vedea sicriul.  

Abația Westminister este biserica istorică în care sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii. Aici a avut loc inclusiv încoronarea reginei în 1953 și locul ea s-a căsătorit cu prințul Philip în 1947.

regina elisabeta

Ultimul drum al Reginei Elisabeta a II-a

[Sursa foto: BBC News]

Nu a existat nicio slujbă de înmormântare a unui monarh în Westminister Abbey din secolul al XVIII-lea, deși înmormântarea mamei reginei a avut loc acolo în 2002.

Șefi de stat din întreaga lume vor veni la Londra pentru a se alătura membrilor familiei regale și pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si