Preşedintele american Joe Biden l-a numit din nou ''criminal de război'' pe liderul rus Vladimir Putin şi a declarat că doreşte un ''proces pentru crime de război'' după descoperirea a numeroase cadavre de civili în regiunea Kievului.

Citeste si: Angela Merkel îşi asumă refuzul acceptării Ucrainei în NATO şi respinge invitația președintelui Zelenski de a vizita Bucha

Liderul de la Casa Albă s-a pronunţat pentru adoptarea unor ''sancţiuni suplimentare'' contra Rusiei, potrivit Reuters.

Citeste si: O primăriță din Ucraina, răpită de ruși, a fost ucisă împreună cu toată familia

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Joe Biden a făcut aceste declaraţii la Washington, după un weekend petrecut la reşedinţa sa familială din statul Delaware.

Imaginile cu zeci de cadavre în gropi comune sau pe străzile din jurul capitalei ucrainene apărute în weekend, după retragerea rusă, au revoltat ţările occidentale.

"Ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha. Acest lucru îl acuză pe Putin- este un criminal de război", a declarat Joe Biden la adresa liderului de la Kremlin. 

Reacția Rusiei după acuzațiile lui Joe Biden

Rusia a respins "categoric" acuzaţiile prin intermediul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acesta şi ministrul de externe rus Serghei Lavrov au subliniat că este vorba despre o ''înscenare'' făcută de Kiev. 

Citeste si: ​Ambasadorul rus la ONU afirmă că atrocităţile de la Bucea sunt înscenate

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat luni că comentariile făcute de președintele american Joe Biden despre președintele rus Vladimir Putin arată că „unii din Occident au probleme cu conștiința”.

Citeste si: Zelenski l-a menționat pe Nicolae Ceaușescu în discursul său. Ce a transmis președintele ucrainean

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat duminică Moscova de comiterea unui "genocid" în Ucraina, la o zi după descoperirea a numeroase cadavre la Bucea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si