Liderul de la Casa Albă a spus că riscul unei invazii ruse a Ucrainei este acum „foarte mare”, bombardamentele recente din regiunea Donbas putând fi o încercare a Rusiei de a organiza un pretext pentru un atac în forță.

Citeste si: De ce se teme Occidentul de o invazie a Rusiei în Ucraina pe data de 20 februarie

Președintele Joe Biden a declarat joi că se așteaptă ca Rusia să lanseze o invazie în Ucraina în următoarele „câteva zile”. El le-a spus reporterilor: „Toate indiciile pe care le avem arată că sunt pregătiți să intre în Ucraina, să atace Ucraina”, potrivit The Guardian

Joe Biden: "Rusia caută o scuză să intre în Ucraina"

Oficialii occidentali au avertizat că atacurile de joi ale separatiștilor susținuți de ruși în mai multe locații din estul Ucrainei, inclusiv la o grădiniță și o școală, poartă semnele unei încercări de a incita la conflict.

Citeste si: Rusia a suplimentat forțele militare de la graniţa cu Ucraina cu aproximativ 7.000 de soldaţi, chiar dacă afirmau că se vor retrage. Anunțul SUA: Rusia poate oferi un „pretext fals” pentru a invada Ucraina

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Președintele SUA a comentat aceste incidente din regiunea Donbas, spunând că administrația sa are „motive să creadă” că Rusia este „angajată într-o operațiune cu steag fals, pentru a avea o scuză de a intra în Ucraina”.

Joe Biden a mai spus că SUA nu au văzut semne că Rusia va îndepărta forțele armate de lângă granița cu Ucraina.

Rusia l-a expulzat pe adjunctul ambasadorului SUA de la Moscova

Rusia l-a expulzat joi pe adjunctul ambasadorului SUA de la Moscova, Bart Gorman, a anunţat Departamentul de Stat de la Washington, care a denunţat o "escaladare" pe fondul crizei din jurul Ucrainei.

"Facem apel la Rusia să pună capăt expulzărilor fără fundament de diplomaţi americani" şi "analizăm un răspuns", a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Citeste si: Rusia amenință că va lăsa în beznă Europa dacă Occidentul va impune noi sancțiuni

Anunţul survine în contextul în care Moscova tocmai i-a transmis ambasadorului american John Sullivan răspunsul său scris la contra-propunerile Washingtonului în legătură cu securitatea în Europa şi pe fondul acuzaţiilor administraţiei americane că Rusia că se îndreaptă "spre o invazie iminentă" în Ucraina.

Șeful NATO: Am văzut încercări de găsit un pretext pentru o invazie a Ucrainei. Este un motiv de îngrijorare

Și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că Rusia caută un pretext pentru atacarea Ucrainei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Suntem îngrijorați că Rusia caută un pretext pentru un atac armat împotriva Ucrainei.

Nu știm ce se va întâmpla, dar știm că Rusia are cea mai mare forță armată comasată în ultimele decenii în apropierea Ucrainei. Știm că sunt mulți ofițeri de intelligence care operează în Ucraina, în Donbas, și am văzut încercări de găsit un pretext pentru o invazie a Ucrainei. Este un motiv de îngrijorare. Nu voi intra în detalii, dar acesta este motivul pentru care monitorizăm situația îndeaproape”, a declarat Stoltenberg.

Citeste si: Vladimir Putin, prima reacție după discursul lui Biden. Rusia "s-a săturat" de amenințările din Occident, repetate "ca o mantra"

Rusia a reluat cerințele sale exprese: excluderea oricărei noi extinderi a NATO către Est şi retragerea trupelor şi armamentelor amplasate în ţările care au aderat la Alianţă după 1997.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si