Președintele SUA, Joe Biden, a făcut mai multe declarații despre cetățenii americani, aflați în Israel. Acesta afirmă că sute de civili, care nu au nicio vină, au fost victimele tragediei.

Joe Biden

Joe Biden

[Sursa foto: Facebook-Joe Biden]

Israel, a doua casă pentru mulți cetățeni americani

Cel puțin 11 cetățeni americani se numără printre cei uciși. Pentru mulți dintre ei, Israelul era a doua lor casă.

,,Pe măsură ce continuăm să luăm în considerare ororile atacului terorist îngrozitor asupra Israelului și sutele de civili nevinovați care au fost uciși, vedem amploarea imensă și impactul acestei tragedii. Din păcate, acum știm că cel puțin 11 cetățeni americani se numără printre cei uciși, mulți dintre ei considerau Israelul a doua lor casă.''

Război în Israel

Război în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

De asemenea, președintele Joe Biden transmite că este alături de familiile care au avut și au de suferit în contextul evenimentelor nefericite din ultimele zile, din Israel.

Citește și: Ziua 15 de război în Israel. Palestinienii din Fâșia Gaza au speranța că vor primi ajutoarele umanitare pentru a supraviețui/ Benjamin Netanyahu promite ,,să lupte până la obținerea unei victorii''

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Durerea resimțită de aceste familii, pierderile, agonia celor care așteaptă informații noi, sunt greu de înțeles.

,,Este sfâșietor. Aceste familii au fost sfâșiate de ura și violența de neiertat.  Știm, de asemenea, că cetățenii americani încă nu au fost identificați, și lucrăm cu oficialii israelieni pentru a obține mai multe informații cu privire la locul în care se află.

Inima mea este alături de fiecare familie afectată de evenimentele groaznice ale ultimelor zile.

Durerea pe care au suferit-o aceste familii, amploarea pierderilor lor și agonia celor care încă așteaptă informații sunt de neînțeles''  a declarat președintele SUA, Joe Biden, potrivit Whitehouse.gov.

Siguranța cetățenilor americani, principala prioritate a sa

Mai mult decât atât, președintele SUA, Joe Biden, afirmă că siguranța pe care o au cetățenii americani, fie că sunt acasă sau în străinătate, este prioritatea sa principală, ca președinte. 

Citește și: Reacția Rusiei după ce Joe Biden l-a comparat pe Vladimir Putin cu extremiștii Hamas. "Este inacceptabil"

De asemenea, acesta declară că este probabil ca cetățenii americani să fie printre persoanele luate ostatice de Hamas. Biden a instruit echipa sa pentru a colabora cu omologii israeleni, în ceea ce privește criza ostaticilor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Joe Biden

Joe Biden

[Sursa foto: Facebook-Joe Biden]

,,Siguranța cetățenilor americani, fie că se află acasă sau în străinătate,  este prioritatea mea principală în calitate de președinte. În timp ce încă lucrăm pentru a confirma, credem că este probabil ca cetățenii americani să fie printre cei ținuți de Hamas.

Am instruit echipa mea să colaboreze cu omologii lor israelieni în toate aspectele crizei ostaticilor, inclusiv partajarea informațiilor și trimiterea de experți din diverse agenții ale guvernului Statelor Unite pentru a consulta și sfătui omologii israelieni cu privire la eforturile de recuperare a ostaticilor'', a declarat Joe Biden.

Mai mult decât atât, Departamentul de Stat oferă asistență consulară, dar și avertizări actualizate cu privire la securitate. Joe Biden îndeamnă cetățenii să își ia măsuri de precauție în următoarele zile și să urmeze îndrumările pe care autoritățile locale le oferă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si