Președintele Statelor Unite, Joe Biden, și omologul său chinez, Xi Jinping, sunt așteptați să discute joi, potrivit oficialilor americani, pe fondul noilor tensiuni legate de Taiwan și invazia Rusiei în Ucraina.

Citeste si: Președintele Joe Biden a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Vestea vine la scurt timp după ce a anunțat că suferă de cancer

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, a declarat marți reporterilor că cei doi lideri vor discuta și despre gestionarea concurenței economice dintre cele două țări.

Este a cincea convorbire telefonică pe care Joe Biden și Xi Jinping o au după declanșarea invaziei ruse în Ucraina.

Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, motiv de furie la Beijing 

Cea mai recentă discuție are loc pe fondul unor fricțiuni reînnoite cu privire la insula auto-condusă Taiwan, după ce China a reacționat furioas la o posibilă vizită a președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, pe insula despre care Beijingul pretinde că este teritoriu chinez.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Noi tensiuni între China și SUA. Mișcări de trupe în strâmtoarea Taiwan

„Totul, de la tensiunile din Taiwan, până la războiul din Ucraina, precum și modul în care gestionăm mai bine concurența dintre cele două națiuni ale noastre, cu siguranță în sfera economică”, a comentat Kirby subiectele care vor fi discutate de cei doi șefi de stat.

"Acesta este un apel care a fost programat de mult timp și există deja o agendă destul de solidă de lucruri despre care să vorbească acești doi lideri”, a mai spus el, potrivit Al Jazeera.

Citeste si: China sfidează Statele Unite. Incursiune militară de amploare în Taiwan

SUA nu au relații diplomatice formale cu Taiwan, dar sunt obligate prin lege să ofere insulei mijloacele de a se apăra.

Casa Albă s-a grăbit să reitereze că poziţia nu s-a schimbat, în ciuda speculaţiilor cu privire la o posibilă călătorie a lui Pelosi în Taiwan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si