Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Joe Biden, gafă la finalul summit-ului NATO - a încurcat Suedia cu Elveția. "Dumnezeule, sunt emoționat din cauza extinderii NATO"

Președintele american Joe Biden, ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, a gafat din nou, de data aceasta în conferința de presă de la finalul summit-ului NATO de la Madrid. Liderul de la Casa Albă s-a redresat însă rapid și a ieșit din încurcătură printr-o glumă.

Sorin Negru,

Joe Biden, gafă la summit-ul NATO: a vorbit de aderarea la NATO a Elveției...

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Președintele Finlandei a venit în vizită și m-a întrebat: Ne susțineți să aderăm la NATO? Apoi a sugerat să vorbim la telefon cu liderul Elveției...", a declarat Joe Biden în conferinţa de presă la finalul summitului NATO de la Madrid.

Liderul american s-a corectat imediat: "Dumnezeule, nu Elveția! sunt foarte nerăbdător legat de extinderea NATO, e vorba de Suedia", a glumit el.

Citeste si: Când vor adera efectiv la NATO Suedia și Finlanda. Avertismentul lui Putin pentru țările nordice

Eroarea lui Biden este scuzabilă și prin apropierea în limba engleză dintre denumirile celor două țări- Sweden (Suedia), respectiv Switzerland (Elveția). 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Suedia și Finlanda au intrat în procedura de aderare la NATO după o perioadă extrem de lungă de neutralitate, temându-se de agresiunea Rusiei care a invadat din senin Ucraina.

Elveția, în schimb, se bucură de statutul de țară neutră încă de la începutul secolului 19 și nu a renunțat niciodată la acest aspect care îi aduce o serie de beneficii financiare importante.

Ce a transmis Joe Biden la finalul summit-ului NATO

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că preţurile la carburanţi şi la alimente sunt ridicate din cauza invaziei Rusiei în Ucraina şi a promis ca Ucraina va fi ajutată de SUA şi de aliaţii săi "atât timp cât va fi nevoie" în războiul împotriva Rusiei.

Citeste si: Vladimir Putin, replică obscenă la adresa liderilor din Occident

Preţul petrolului ''este ridicat din cauza Rusiei, Rusiei, Rusiei'', a spus Joe Biden. 

Joe Biden promite un nou ajutor Ucrainei

''Vom rămâne alături de Ucraina şi toată Alianţa va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie pentru ca să nu fie învinsă de Rusia'', a promis Biden, adăugând că va anunţa curând un nou pachet de ajutor militar american pentru Ucraina, în valoare de 800 de milioane de dolari.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI