Președintele Joe Biden s-a aflat marți în statul american Iowa, unde a anunțat noi eforturi de scădere a prețurilor la gaze, în contextul în care administrația se confruntă cu o creștere de 8,5% a indicelui prețurilor de consum față de un an în urmă. În cadrul discursului său, Joe Biden l-a acuzat pe Putin de "genocid".

Citeste si: Zelenski anunță capturarea unui aliat al lui Putin. Cine este oligarhul Victor Medvedchuk

„Bugetul familiei voastre, capacitatea de a-ți umple rezervorul, nimic nu ar trebui să depindă de faptul că un dictator declară război și comite genocid la jumătate de lume distanță”, a spus Joe Biden, catalogând pentru prima dată acțiunile Rusiei în Ucraina ca un „genocid”.

Joe Biden: "Da, l-am numit genocid"

La câteva ore după ce a folosit acest cuvânt pentru prima dată pentru a descrie situaţia din Ucraina, Joe Biden a confirmat folosirea termenului "genocid".

"Da, l-am numit genocid", a răspuns preşedintele american jurnaliştilor în timpul vizitei în statul Iowa.

Până acum, administraţia americană nu a pronunţat acest cuvânt, folosit deja de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Vladimir Putin: negocierile dintre Rusia și Ucraina au ajuns într-un "punct mort". Kievul e de altă părere

"Este din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur şi simplu să şteargă ideea însăşi de a putea fi ucrainean", a adăugat el.

Joe Biden a spus că, dacă "la nivel internaţional, avocaţii" vor decide cu privire la calificarea de genocid,"în ce mă priveşte, arată ca şi cum ar fi".

Joe Biden: Lumea "va descoperi şi mai multe despre devastarea din Ucraina" 

Afirmând că "se înmulţesc dovezile" cu privire la "lucrurile oribile pe care ruşii le-au făcut în Ucraina", preşedintele Biden a estimat că lumea "va descoperi şi mai multe despre devastare".

Citeste si: Alexandr Lukașenko susține că masacrul de la Bucha a fost o „operațiune psihologică specială” a Marii Britanii

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cu câteva ore mai devreme, președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat că acuzațiile Ucrainei privind crimele împotriva civililor în Bucha sunt „fake”.

Putin a comparat acuzațiile Ucrainei, care afirmă că soldații ruși au ucis civili în Bucha, cu ceea ce liderul de la Kremlin a descris ca înscenare a Occidentului în privința unui atac chimic în Siria, cu scopul de a-l incrimina pe Bashar al-Assad.

„Este același tip de fake și în Bucha”, a mai spus Vladimir Putin.

Între timp, primarulorașului Mariupolul a declarat pentru o televiziune din Ucraina că  aproximativ 21.000 de rezidenți civili  au fost uciși în orașul-port asediat de la începutul invaziei ruse, potrivit celei mai recente estimare a autorităților ucrainene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si