Close sidebar
Close sidebar

Președintele SUA, Joe Biden, îl acuză pe Vladimir Putin de comiterea unui "genocid" în Ucraina

Liderul de la Casa Albă, Joe Biden, l-a acuzat pentru prima dată pe președintele rus Vladimir Putin de comiterea unui genocid în Ucraina. Până acum, administraţia americană nu a pronunţat acest cuvânt, folosit deja de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

Sorin Negru,

Joe Biden l-a acuzat în premieră de "genocid" pe Putin, spunând că Rusia urmărește exterminarea poporului ucrainean


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele Joe Biden s-a aflat marți în statul american Iowa, unde a anunțat noi eforturi de scădere a prețurilor la gaze, în contextul în care administrația se confruntă cu o creștere de 8,5% a indicelui prețurilor de consum față de un an în urmă. În cadrul discursului său, Joe Biden l-a acuzat pe Putin de "genocid".

Citeste si: Zelenski anunță capturarea unui aliat al lui Putin. Cine este oligarhul Victor Medvedchuk

„Bugetul familiei voastre, capacitatea de a-ți umple rezervorul, nimic nu ar trebui să depindă de faptul că un dictator declară război și comite genocid la jumătate de lume distanță”, a spus Joe Biden, catalogând pentru prima dată acțiunile Rusiei în Ucraina ca un „genocid”.

Joe Biden: "Da, l-am numit genocid"

La câteva ore după ce a folosit acest cuvânt pentru prima dată pentru a descrie situaţia din Ucraina, Joe Biden a confirmat folosirea termenului "genocid".

"Da, l-am numit genocid", a răspuns preşedintele american jurnaliştilor în timpul vizitei în statul Iowa.

Până acum, administraţia americană nu a pronunţat acest cuvânt, folosit deja de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Vladimir Putin: negocierile dintre Rusia și Ucraina au ajuns într-un "punct mort". Kievul e de altă părere

"Este din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur şi simplu să şteargă ideea însăşi de a putea fi ucrainean", a adăugat el.

Joe Biden a spus că, dacă "la nivel internaţional, avocaţii" vor decide cu privire la calificarea de genocid,"în ce mă priveşte, arată ca şi cum ar fi".

Joe Biden: Lumea "va descoperi şi mai multe despre devastarea din Ucraina" 

Afirmând că "se înmulţesc dovezile" cu privire la "lucrurile oribile pe care ruşii le-au făcut în Ucraina", preşedintele Biden a estimat că lumea "va descoperi şi mai multe despre devastare".

Citeste si: Alexandr Lukașenko susține că masacrul de la Bucha a fost o „operațiune psihologică specială” a Marii Britanii

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cu câteva ore mai devreme, președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat că acuzațiile Ucrainei privind crimele împotriva civililor în Bucha sunt „fake”.

Putin a comparat acuzațiile Ucrainei, care afirmă că soldații ruși au ucis civili în Bucha, cu ceea ce liderul de la Kremlin a descris ca înscenare a Occidentului în privința unui atac chimic în Siria, cu scopul de a-l incrimina pe Bashar al-Assad.

„Este același tip de fake și în Bucha”, a mai spus Vladimir Putin.

Între timp, primarulorașului Mariupolul a declarat pentru o televiziune din Ucraina că  aproximativ 21.000 de rezidenți civili  au fost uciși în orașul-port asediat de la începutul invaziei ruse, potrivit celei mai recente estimare a autorităților ucrainene.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI