Președintele american Joe Biden sărbătorește astăzi vârsta de 80 de ani. Ronald Reagan avea 77 de ani când a părăsit Casa Albă, dar Biden ar avea 86 de ani până la încheierea unui al doilea mandat de patru ani, dacă îl va câştiga.

Primul președinte octogenar 

Unii americani sunt îngrijoraţi cu privire la vârsta înaintată a celor mai probabili doi candidaţi din 2024.

În timp ce 71% dintre democraţi cred că Biden ”are o minte ascuţită şi este capabil să facă faţă provocărilor”, 46% spun că ar putea să nu fie la înălţimea provocării de a candida în 2024, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos realizat pe 8 şi 9 noiembrie.

Citește și: Ce șanse are echipa din Qatar să facă istorie la Cupa Mondială. Emirul Tanim are un as în mânecă

Aproximativ 86% dintre americani au spus că cred că limita pentru a ocupa funcţia de preşedinte ar trebui să aibă vârsta de 75 de ani sau mai puţin, a constatat sondajul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Perspectivele lui Biden pentru un al doilea mandat au primit un impuls săptămâna trecută, când democraţii s-au descurcat mai bine decât se aşteptau la alegerile de la mijlocul mandatului pentru Congres şi pentru funcţii de guvernator.

Aşa cum a spus candidatul de atunci Biden în 2019, ”urmăriţi-l. De atunci, el a câştigat cele mai multe voturi din istoria Americii, a realizat crearea de locuri de muncă fără precedent, a făcut marile corporaţii să-şi plătească cota echitabilă din taxe, a împuternicit Medicare să negocieze preţuri mai mici la medicamente şi a semnat cea mai importantă reformă a

armelor din ultimii 30 de ani şi cea mai mare investiţie în infrastructură din anii 1950 ”, a răspuns purtătorul de cuvânt Andrew Bates.

Citește și: Iubita lui Culiță Sterp face prima declarație după accidentul provocat de cântăreț

„Nici nu pot spune vârsta pe care o voi avea”

Întrebat despre ziua sa de naştere într-un interviu recent la MSNBC, Biden a avut o reacţie care poate fi familiară oricui peste 50 de ani: neîncredere.

Nici nu pot spune vârsta pe care o voi avea. Nici măcar nu pot să spun asta”, a spus el.

Biden a spus că întrebările despre vârsta lui sunt „total legitime”, dar că intenţia lui este să obţină un alt mandat.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si