Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a spus că Biden va participa la o întâlnire între Stoltenberg şi consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan, în parte pentru a discuta următoarea reuniune a NATO, care va avea loc în Spania.

Citește si: Statele Unite nu vor trimite Ucrainei sisteme de rachete care să ajungă în Rusia

Ei vor „discuta despre pregătirile pentru summitul NATO de la Madrid şi despre puterea alianței transatlantice",

a spus Jean-Pierre. Summitul de la Madrid este programat la finalul lunii iunie.

Biden a sprijinit cererile Finlandei şi Suediei de a intra în NATO.

Joe Biden anunță că Statele Unite vor livra Ucrainei sisteme de rachetă și muniții

Statele Unite vor furniza ucrainenilor sisteme de rachetă mai avansate și muniții care le vor permite să atingă mai precis obiectivele cheie de pe câmpul de luptă.

Citește si: China îl avertizează pe Joe Biden să nu-i subestimeze „determinarea fermă” în privința Taiwanului

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Statele Unite vor livra Ucrainei sisteme HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), adică lansatoare de rachete multiple, montate pe blindate uşoare, a indicat marți un înalt responsabil de la Casa Albă.
Biden a mai precizat că echipamentele trimise armatei ucrainene vor avea o rază de acțiune de 80 de kilometri.

Aceste echipamente vor face parte dintr-o nouă tranşă mai mare de asistenţă militară americană pentru Ucraina, de 700 de milioane de dolari în total.


Detalii despre aceasta vor fi oferite miercuri.

joe biden întâlnire secretar nato

Joe Biden are o întâlnire importantă, joi, la Casa Albă.

[Sursa foto: Facebook]

Citește si: Joe Biden, declarația cu care înfurie China. Statele Unite, dispuse "să folosească forța" pentru a apăra Taiwanul

Conform The New York Times, președintele asigură că aceste arme vor face față unei ofensive ruse extrem de intense în estul țării.

Forţele ruse au drept obiectiv să controleze integral marele bazin minier din Donbas, unde forţele separatiste pro-ruse sprijinite de Moscova au preluat controlul parţial din 2014. Marţi, acestea au cucerit o mare parte din oraşul strategic Severodoneţk.

Citește si: Prima Doamnă a SUA vine azi în România. Ce program are Jill Biden în țara noastră și când ajunge la București


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si