În cadrul discuțiilor vor participa liderii Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, României, Marii Britanii, precum şi secretarul general al NATO şi preşedinta Comisiei Europene, precizează anunţul Casei Albe, conform Reuters. France Presse menţionează şi participarea preşedintelui Consiliului European. 

Citeste si: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: "România nu e singură. Acum Rusia e agresorul. Există un risc real pentru un conflict armat în Europa"

Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, vizită comună la baza militară Mihail Kogălniceanu- VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, vineri, împreună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Cei doi oficiali vor susține o conferință de presă comună din baza militară unde ajung militarii SUA relocați din Germania.

Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au avut vineri convorbiri tete-a-tete şi discuții oficiale,  s-au întâlnit cu militarii dislocaţi la bază, după care au susţinut o conferinţă de presă comună. Cu o zi mai devreme, Iohannis a vizitat Brigada Multinațională Sud-Est, de la Craiova, de unde le-a mulțumit aliaților NATO pentru întărirea Flancului estic, în contextul unui "comportament tot mai agresiv al Rusiei". 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, efectuează vizita în România la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Vizita șefului NATO are loc în contextul în care liderul american Joe Biden a cerut Pentagonului să trimită 1.000 de soldați americani din Germania în România.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Elemente de tehnică militară ale detaşamentului SUA, care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, au ajuns deja la baza de la Mihail Kogălniceanu.

Citeste si: Vladimir Putin, după întâlnirea cu Macron: Europa va fi atrasă în război dacă Ucraina intră în NATO

Klaus Iohannis: "Le urez bun-venit celor 1000 de militari americani"

Președintele României a precizat că actuala criză nu este doar una regională, care se limitează la Ucraina, la Marea Neagră sau la securitatea europeană, ci este o criză care afectează securitatea întregului spaţiu euroatlantic.

"Vizita dumneavoastră, domnule Secretar General, are loc în momentul sosirii în România a celor o mie de militari americani din batalionul Stryker, cărora le urez, şi pe această cale, din partea mea şi a poporului român, bun-venit în ţara noastră! Aceste două evenimente sunt o dovadă clară a sprijinului NATO şi al Statelor Unite ale Americii pentru securitatea României şi a cetăţenilor săi, în contextul actual, marcat de tensiune şi instabilitate", a declarat șeful statului. 

Citeste si: Joe Biden, un nou avertisment pentru Rusia. Ce se întâmplă dacă tancurile lui Putin trec graniţa cu Ucraina

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si