Close sidebar
Close sidebar

Joe Biden: „Putin nu poate rămâne la putere”. Reacția Kremlinului

Preşedintele SUA Joe Biden a declanșat cel mai dur atac de până acum la adresa lui Vladimir Putin, despre care a spus că „nu poate rămâne la putere”. Surse de la Casa Albă au dezvăluit că acest mesaj nu se afla în discursul inițial al președintelui, iar administrația SUA a venit cu o precizare în care arată că Joe Biden nu a îndemnat la schimbarea regimului de la Moscova.

Sorin Negru,

Joe Biden, atac la Putin. Casa Albă susține că liderul SUA nu a îndemnat la schimbarea regimului de la Moscova în declarația sa. 

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În discursul de sâmbătă de la Varşovia, președintele Joe Biden l-a catalogat pe Vladimir Putin „dictator” şi a apreciat că „nu poate rămâne la putere”. Biden a transmis și un mesaj mesaj poporului rus: „Putin nu vă oferă viitorul pe care familiile voastre îl merită”.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 32. Un reactor nuclear de cercetare din Harkov, lovit de o rachetă. Mai multe orașe, recucerite de armata Ucrainei

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, a declarat Joe Biden chiar în încheierea discursului său susținut sâmbătă la Palatul Regal din Varșovia.

Casa Albă, precizări după atacul lui Joe Biden la adresa lui Putin

Ulterior, Casa Albă a transmis presei o precizare în care arată că Joe Biden nu a îndemnat la schimbarea regimului de la Moscova în declarația sa.

„Ceea ce a vrut să zică președintele (Biden) e că lui Putin nu i se poate permite să își exercite puterea asupra țărilor vecine sau asupra regiunii. El nu a vorbit despre puterea lui Putin în Rusia, nici despre o schimbare de regim”, a explicat un oficial de la Casa Albă.

Citeste si: Joe Biden l-a numit "măcelar" pe Vladimir Putin

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Postul  CNN  a comentat că acesta a fost cel mai dur discurs rostit Biden, iar apelul său la o schimbare de regim în Rusia ar reflecta de altfel o schimbare semnificativă în abordarea americană față de Moscova.

Reacția Kremlinului: "Nu Biden decide cine conduce Rusia"

Administrația de la Kremlin a reacționat la declarațiile lui Joe Biden. „Nu domnul Biden decide asta (dacă Vladimir Putin rămâne sau nu la putere- n.r.).

Aceasta este doar alegerea poporului Federațiai Ruse”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Putin.

Citeste si: În ce condiții va folosi Rusia armele nucleare. Medvedev prezintă patru posibile scenarii

Vladimir Putin este un "măcelar", le-a spus sâmbătă președintele american Joe Biden refugiaților ucraineni pe care i-a întâlnit la Varșovia. La scurt timp după aceste declarații, Rusia a lansat rachete asupra orașului Liov, lângă granița cu Polonia.

Atacurile aeriene pe care le-a efectuat armata rusă asupra Liovului au fost menite să transmită un mesaj către președintele american Joe Biden, a spus primarul orașului, Andrii Sadovîi.

Reacția imediată a Rusiei: aduce noi forțe în Ucraina 

Rusia aduce mai multe forțe prin rotație în Ucraina și ar putea încerca să câștige noi poziții, a declarat duminică dimineață consilierul Ministerului de Interne ucrainean Vadim Denisenko.

El a mai spus, într-un interviu acordat duminică unei televiziuni locale, că Rusia a început să distrugă depozitele de combustibil și alimente din Ucraina, informează The Independent.

Citeste si: "Alte 6 țări trebuie denazificate după Ucraina". Anunțul de la Moscova despre lista neagră a lui Putin

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Prezent sâmbătă la Varșovia, Joe Biden a spus că „lumea liberă” este unită în eforturile de a sprijini poporul ucrainean, într-un discurs care va fi ținut sâmbătă în timpul vizitei sale în Polonia.

Citeste si: Premierul ungar Viktor Orban: ,,Ungurii ştiu că cel mai bun război este cel pe care reuşeşti să-l eviţi”

Joe Biden a vorbit, de asemenea, despre importanța de a trage Rusia la răspundere „pentru războiul său brutal” și de a apăra „un viitor care are rădăcini în principii democratice”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI