Joe Biden a luat decizia de a se retrage din cursa alegerilor prezidențiale pentru cârma Americii. Actualul președinte a recomandat-o pe Kamala Harris drept cea mai potrivită alegere pe care americanii ar putea să o facă în ceea ce privește viitorul țării. Ce a declara Joe Biden?

Joe Biden se retrage din cursa prezidențială

Joe Biden, în vârstă de 81 de ani și actualul președinte al Statelor Unite ale Americii, a luat decizia de a se retrage din cursa prezidențială.

Decizia președintelui a surprins tot mapamondul. Deși a renunțat la lupta pentru un nou mandat, Joe Biden a făcut o propunere americanilor: Kamala Harris, actualul vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii.

Citește și: Donald Trump, schimbat după tentativa de asasinat? Ce spun analiștii americani despre "cel mai lung discurs din istorie" la acceptarea candidaturii pentru Casa Albă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede- wowbiz.ro

Citeste si: Camere de viteză, montate pe autostrăzi. Cum vor primi șoferii români amenzile rutiere. Ministrul Transporturilor: „Eu am pățit”- antena3.ro

"Colegii mei democrați, am decis să nu accept nominalizarea și să-mi concentrez toate energiile asupra îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu.

Prima mea decizie ca nominalizat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Astăzi vreau să ofer întregul meu sprijin și sprijin pentru ca Kamala să fie nominalizata partidului nostru în acest an. Democrați – este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Să o facem", a scris Joe Biden pe pagina socială X.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale în anul 2020, devenind al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. 

Joe Biden și-a anunțat retragerea din cursa prezidențială la câteva zile după tentativa de asasinat a lui Donald Trump.

Citește și: De ce a încercat Thomas Crooks să-l ucidă pe Donald Trump. Ce arată istoricul căutărilor din telefonul atacatorului

Fostul președinte a fost pe cale de a fi ucis în timp ce susținea un discurs de campanie în Pennsylvania. Thomas Crooks, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a atentat la viața lui Donald Trump, împușcându-l de pe o clădire din fața scenei. Din fericire, glonțul tras l-a lovit pe Trump la ureche, fostul președinte aflându-se în afara oricărui pericol.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si