Liderii Marii Britanii, SUA, Franţei, Germaniei şi Italiei au atras atenţia marţi, în cadrul unei discuţii telefonice, să nu existe "nicio relaxare în fermitatea Occidentului" în faţa invaziei ruse din Ucraina, a transmis într-un comunicat guvernul de la Londra, potrivit Reuters.

Citeste si: Cinismul lui Putin cu privire la infernul din Mariupol. Ce mesaj sfidător i-a transmis lui Macron

"Liderii şi-au afirmat hotărârea de a continua să majoreze costul plătit de Rusia pentru atacul său brutal asupra Ucrainei, precum şi să continue să ofere un ajutor de securitate Ucrainei pentru

ca ea să se apere", a anunțat și Casa Albă după discuția telefonică.

Mesaj ferm de la Londra: "Putin învârte cuţitul în rana deschisă a Ucrainei"

Premierul britanic Boris Johnson, preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi "au convenit că nu poate exista nicio relaxare în fermitatea Occidentului, atât timp cât nu se va termina oroarea la care este supusă Ucraina", a precizat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra.

Citeste si: Sudul Ucrainei, bombardat masiv de armata rusă. Oficial din Nikolaev: "Nemernicii au aşteptat până când oamenii au plecat la muncă"

Boris Johnson "a subliniat că trebuie să judecăm regimul lui Putin după acţiunile sale, nu după cuvintele sale", potrivit Agerpres.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mesajul vine în contextul în care Moscova a anunţat că îşi reduce acţiunile militare în nord-vestul Ucrainei, în special în jurul capitalei Kiev.

Joe Biden: "Vom vedea dacă Rusia se va ţine de cuvânt" 

Și președintele american Joe Biden a declarat că Occcidentul aşteaptă să vadă dacă Rusia "se ţine de cuvânt" în privinţa reducerii activităţii sale militare în direcţia Kiev şi Cernigov, în Ucraina.

"Vom vedea dacă se va ţine de cuvânt", le-a spus preşedintele american jurnaliştilor, la scurt timp după discuţia la telefon cu liderii europeni. "Pare să existe un consens asupra faptului că trebuie să vedem ce au de oferit", a afirmat liderul de la Casa Albă.  

Citeste si: Moment de euforie pe burse după negocierile de pace de la Istanbul, dintre Rusia și Ucraina

"Putin învârte cuţitul în rana deschisă a Ucrainei cu scopul de a forţa această ţară şi pe aliaţii săi să capituleze", a mai precizat guvernul britanic.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Premierul Marii Britanii a insistat pe lângă ceilalţi lideri asupra necesităţii "de a ne arăta implacabili în reacţia noastră", a adăugat sursa citată.

Citeste si: S-a decis pacea la negocierile de la Istanbul

"Liderii au mai discutat despre nevoia de a colabora pentru a reorganiza arhitectura energetică internaţională şi pentru a reduce dependenţa de hidrocarburile ruseşti", se mai arată în comunicatul transmis de Downing Street.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si