”Mulţi oameni au crezut că exagerez   când am menţionat un atac rusesc asupra Ucrainei înainte de a începe”, a declarat liderul de la Casa Albă, Joe Biden, la o recepţie organizată la Los Angeles, care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Partidul Democrat.

Citeste si: Ucraina se află la mila Occidentului, soldații rămân fără armament. „Este un război de artilerie, iar noi pierdem”

”Însă ştiam că avem informaţii în această direcţie. (Preşedintele rus Vladimir Putin) urma să treacă graniţa. Nu era nicio îndoială şi Zelenski nu a vrut să audă”, a mai precizat președintele american.

Statele Unite ale Americii au început să avertizeze cu privire la pregătirile Moscovei pentru o invazie a Ucrainei cu mult înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin să anunţe la data de 24 februarie o ”operaţiune specială” împotriva ţării vecine.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Putin a spus că seamănă cu Petru cel Mare. Dictatorul susține că Rusia își ia înapoi teritoriile cum a făcut țarul cu suedezii

Aceste avertismente au trezit neîncredere şi critici mai mult sau mai puţin voalate din partea unor aliaţi europeni, care considerau la acea vreme că Statele Unite sunt prea alarmiste.

Război în Ucraina, ziua 108. Lupte grele în Sievierodonetsk

Se poartă lupte grele în Sievierodonetsk. Conform Ministerului Apărării britanic, armata Federației Ruse nu a reuşit să avanseze prea mult.  ”Lupte intense în stradă sunt în desfășurare și, cel mai probabil, ambele părți au înregistrat un număr mare de victime”, a transmis ministerul într-o actualizare a raportului privind evoluțiile din Ucraina, publicată pe Twitter.

Citeste si: Iohannis găzduiește la Cotroceni summit-ul "București 9". Șeful NATO, invitat de onoare

Ministerul Regatului Unit mai spune că Rusia recurge la sisteme de arme ineficiente care riscă să provoace ”daune colaterale semnificative și victime civile”, deoarece nu dispune de rachete moderne mai precise.

Citeste si: Rusia ameninţă Occidentul cu un conflict militar direct. Un nou motiv de furie pentru Putin


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si