Joe Biden, testat pozitiv la Covid-19, a declarat miercuri că se simte "bine", însă acest nou anunţ riscă să alimenteze îngrijorările legate de vârsta şi sănătatea sa, transmite presa internațională.

Anunţul infecţiei lui Joe Biden cu coronavirus intervine într-un moment în care liderul democraților este presat să renunțe la candidatură după prestaţia dezastruoasă de la sfârşitul lunii iunie în dezbaterea cu Donald Trump.

Joe Biden, prima portiță deschisă pentru retragerea din cursa pentru Casa Albă

Întrebat marţi de jurnaliștii americani ce l-ar putea face să se gândească să renunţe, preşedintele-candidat, în vârstă de 81 de ani, a răspuns: "Dacă aş avea o problemă medicală care ar apărea, dacă cineva dintre medici ar veni la mine şi mi-ar spune: 'aveţi o astfel de problemă'".

Este pentru prima dată când Biden a deschis uşa ideii de a-şi abandona campania.

Citeste si: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: Accidentul din Pantelimon: Șoferul e acuzat de omor. În momentul tragediei inhala gaz ilariant. Ce spun procurorii- antena3.ro

Aproximativ douăzeci de aleşi din Camera Reprezentanţilor şi un senator l-au îndemnat până acum pe Joe Biden să renunţe la candidatură.

Solicitările ca preşedintele să demisioneze, trecute sub tăcere după tentativa de asasinat a lui Donald Trump de sâmbătă, au fost reluate cu greutate, potrivit presei din SUA.

Joe Biden afirmă că se simte bine, după diagnosticul legat de Covid-19 

Purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden a susţinut că preşedintele este "complet vaccinat" şi va "continua să îşi exercite pe deplin atribuţiile"' în timpul perioadei sale de internare, în timp

ce face campanie pentru a câştiga electoratul hispanic în Nevada.

"Voi continua să muncesc pentru poporul american", a scris preşedintele pe X, după ce ęs apărut cu degetul mare în sus în timp ce urca la bordul avionului prezidenţial Air Force One.

Joe Biden se auto-izolează la Delaware 

Casa Albă a anunțat că Biden intenționează să petreacă un weekend prelungit la casa sa de pe plajă din Delaware. Nu este clar la acest moment cât timp îl va ține boala departe de campania electorală.

Citeste si: Ileana Sterp traversează o perioadă dificilă din viața sa! Soțul său a fost implicat într-un accident: „Sunt momente grele pentru noi ca familie.”- kfetele.ro

Citeste si: 27 de ani de la moartea Prințesei Diana- radioimpuls.ro

Citeste si: Timp de 15 ani, o japoneză a mâncat doar tăiței și ridichi, ca să facă economii. Câți bani a adunat și ce și-a cumpărat cu ei- antena3.ro

Boala vine într-un moment crucial pentru Biden, care a pierdut teren în sondaje în statele importante în cursa contra republicanului Donald Trump, care este capul de afiș al unei convenții triumfătoare în această săptămână, după ce a supraviețuit tentativei de asasinat de sâmbătă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si