Statele Unite îşi ating vineri obiectivul administrării a 100 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19, anunţă preşedintele american Joe Biden, relatează Reuters.

Citeste si: Joe Biden a spus când se va termina pandemia Sars-Cov-2. Președintele american a făcut declarații inedite

Aproximativ două treimi dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, a anunţat joi şeful statului american.

Ce a transmis Joe Biden

”Sunt mândru să anunţ că mâine (vineri), după 58 de zile ale administraţiei mele, vom atinge obiectivul administrării a 100 de milioane de injecţii americanilor”, a anunţat el într-un discurs, la Casa Albă.

La preluarea funcţiei, la 20 ianuarie, programul vaccinării împotriva covid-19 se afla la început.

Citeste si: Americanii cumpără 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva CORONAVIRUS

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

joe biden vaccinare Statele Unite ale Americii
Joe Biden - Președinte SUA.[Sursa foto: google]

Biden a promis în campania electorală administrarea a 100 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 în primele 100 de zile ale administraţiei sale.

Citeste si: Joe Biden vrea să dubleze salariul minim în Statele Unite. Anunț pentru toți americanii

”În urmă cu opt săptămâni, numai 8% dintre persoanele în vârstă, cele mai vulenrabile faţă de covid-19, erau vaccinate. Azi, 65% dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin” anticovid, a anunţat el.

Citeste si: Primele declaraţii ale lui Joe Biden ca preşedinte al SUA: „Democrația este fragilă.”

”Acesta este un lucru-cheie, pentru că 80% dintre cele peste 500.000 de morţi din cauza covid-19 au avut loc în America”, a subliniat el.

Citeste si: Joe Biden, avertisment pentru Vladimir Putin! Cum s-ar fi implicat preșdintele rus în alegerile din SUA: „Va plăti”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si