Casa Albă a afirmat că această deplasare în Marea Britanie are ca scop "consolidarea în continuare a relaţiei strânse dintre cele două ţări".

Joe Biden se va vedea luni cu Rishi Sunak, cu care va vorbi despre summitul NATO şi despre Ucraina. Este a cincea întâlnire între cei doi lideri în tot atâtea luni şi are loc la doar o lună după ce au convenit la Washington să colaboreze în domeniul tehnologiilor avansate, al energiei curate şi al mineralelor critice.

„Pe măsură ce ne confruntăm cu provocări noi şi fără precedent la adresa securităţii noastre fizice şi economice, alianţele noastre sunt mai importante ca niciodată”, a declarat Sunak într-o declaraţie făcută publică sâmbătă de biroul său.

"Marea Britanie este principalul aliat NATO din Europa, suntem cel mai important partener comercial, militar şi diplomatic al Statelor Unite şi suntem în prima linie pentru a oferi Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a reuşi pe câmpul de luptă", a mai declarat Sunak, care a studiat la Universitatea Stanford din California şi deţine un apartament în Santa Monica.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Casa Albă a aprobat studiul. Razele solare vor putea fi oprite

Joe Biden se va întâlni cu Regele Charles al III-lea

Preşedintele american se va întâlni cu Regele Charles al III-lea. Cei doi vor discuta despre problemele climatice. Pentru joe Biden, va fi partea cea mai mediatizată a vizitei sale. Întâlnirea cu Regele Charles va avea loc la Castelul Windsor, în vestul Londrei, unde regina Elisabeta, mama defunctă a monarhului, i-a găzduit pe Barack Obama în 2016 şi pe Trump în 2018.

Joe Biden şi Rishi Sunak vor merge după în Lituania pentru a participa la summitul NATO din 11 şi 12 iulie.

După summit, Joe Biden se deplasează la Helsinki, în Finlanda, cel mai nou membru al alianţei militare, pentru a se întâlni cu liderii ţărilor nordice.

Citește și: VIDEO- Atac cu drone asupra Moscovei. Aeroportul Vnukovo a fost închis, iar avioanele redirecționate

Citește și: Joe Biden pleacă din studioul TV înainte ca moderatoarea să termine de vorbit


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si