Close sidebar
Close sidebar

Juan Manuel Santos a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile de a pune capat razboiului din Columbia

Comitetul Nobel l-a distins vineri pe presedintele columbian Juan Manuel Santos cu Premiul Nobel pentru Pace, in pofida respingerii prin referendum a acordului de pace cu rebelii din cadrul gherilei marxiste FARC, relateaza The Associated Press si BBC News.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Comitetul i-a acordat Nobelul lui Santos "pentru eforturile sale hotarâte de a pune capat razboiului civil de peste 50 de ani" din Columbia.

Santos a incheiat un acord de pace cu rebelii din gruparea marxista FARC luna trecuta, dupa opt ani de negocieri, relateaza News.ro.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Insa acordul a fost respins de columbieni duminica, prin referendum.

Acest razboi civil care dureaza de 52 de ani s-a soldat cu aproximativ 260.000 de morti, iar peste sase milioane de columbieni au fost nevoiti sa fuga din calea confruntarilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI