O judecătoare din județul Suceava a fost reținută joi pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire a unor informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și a infracțiunii de favorizarea infractorului. De asemenea, aceasta a fost reținută pentru luare de mită, complicitate la trafic de influență, deținere de droguri pentru consum în formă continuată și punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată, se arată în comunicatul Parchetului de pe

lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție (PÎCCJ). Perchezițiile au avut loc atât acasă la aceasta, cât și la biroul ei.

Judecătoarea ar fi primit mită într-un caz instrumentat de DIICOT

În perioada 2020-2023, judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava ar fi primit ca mită bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare și altele, în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT, informează G4 Media.

Citește și: Mai multe percheziții au loc în mai multe județe, într-un dosar de trafic de droguri. Polițiștii au identificat un bărbat, în timp ce transporta cocaină în mașină

În perioada 2020-2023, judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava ar fi primit ca mită bani, bijuterii și folosința gratuită a unor autoturisme.

În perioada 2020-2023, judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava ar fi primit ca mită bani, bijuterii și folosința gratuită a unor autoturisme.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În probatoriul administrat s-a stabilit că inculpata, ”în perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcției de judecător pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală),  respectiv informații  privind perchezițiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispoziția altor persoane prin intermediul cărora au ajuns și la alte persoane interesate.

De asemenea, în perioada aprilie – septembrie 2023, inculpata, în virtutea prerogativelor pe care le implică funcția pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informații pe care în mod direct și prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziția unor persoane interesate”, se precizează în comunicat.

O judecătoare din județul Suceava a fost reținută joi pentru24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire a unor informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

O judecătoare din județul Suceava a fost reținută joi pentru24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire a unor informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, jucătoarea i-ar fi creat martorului denunțător convingerea că o altă persoană are influență asupra magistraților și îi poate influența pentru obținerea unei hotărâri de achitare. Astfel, inculpata a facilitat obținerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro. În ceea ce privește consumul de droguri, femeia ar fi deținut în locuința sa droguri de mare risc pentru consumul propriu, dar în anumite perioade ar fi pus la dispoziție casa sa unor persoane în vederea consumării substanțelor periculoase.

Alături de judecătoare a fost reținut și un presupus traficant

Totodată, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală din PÎCCJ a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura reținerii pentru 24 de ore și față de un alt inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: dare de mită şi complicitate la infracțiunea de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Citește și: EXCLUSIV. Subteranele întunecate ale fabricării de droguri. Bogdan Curelea: "Pot fi explozii și incendii catastrofale în laboratoarele clandestine"

În dosar au fost efectuate 12 percheziții domiciliare autorizate în cauză, fiind audiate mai multe persoane având calitatea de suspecți sau martori.

În dosar au fost efectuate 12 percheziții domiciliare autorizate în cauză, fiind audiate mai multe persoane având calitatea de suspecți sau martori.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În urma cercetărilor s-ar fi descoperit că acesta a promis, oferit și remis foloase necuvenite judecătoarei pentru a obține câștig de cauză într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă și lipsire de libertate.

În dosar au fost efectuate 12 percheziții domiciliare autorizate în cauză, fiind audiate mai multe persoane având calitatea de suspecți sau martori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si