Actiunea disciplinara a fost initiata de Inspectia Judiciara, fiind admisa miercuri de Sectia pentru judecator in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a decis sa ii aplice Cameliei Bogdan, judecator la Curtea de Apel Bucureşti, „sanctiunea disciplinara constand in excluderea din magistratura pentru savarşirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. b)” din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor şi procurorilor.
Articolul 99 litera b) prevede "incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati şi interdictii privind judecatorii şi procurorii" ca abatere care atrage raspunderea disciplinara a magistratilor.
In analiza sesizarii a fost admisa cererea de interventie formulata de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) şi de Grupul de Investigatii Politice (GIP).
Decizia poate atacata cu recurs de Camelia Bogdan in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecatori al inaltei Curti de Casatie şi Justitie.
Judecatoarea Camelia Bogdan a fost cercetata de sectia pentru judecatori a CSM pentru incompatibilitate pe motiv ca a participat la un seminar unde a predat cursuri de anticoruptie functionarilor publici organizat de Ministerul Agriculturii, care a fost parte civila in dosarul
Camelia Bogdan spunea ca acuzatiile sunt nefondate in ansamblul lor, pentru ca ea nu a fost platita de Ministerul Agriculturii, ci a predat, in calitate de expert al UE din 2009, elemente de anticoruptie functionarilor statului.
„Plata s-a facut prin SRL-ul care m-a contactat, banii proveneau de la Banca Mondial a”, arata Camelia Bogdan.
Pe 8 august 2014, un complet de la Curtea de Apel Bucureşti din care a facut parte şi Camelia Bogdan i-a comdamnat definitiv in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe fostul director al
Instanta a dispus atunci şi confiscarea a 60 de milioane de euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.
Foto: luju.ro