Close sidebar
Close sidebar

Judecatoarea cu “pantofi albastri” a dat verdictul in cazul mamei care cerea sa-si poata vedea baiatul! Ce decizie a luat aceasta si ce spune despre faptul ca povestirea avocatei a facut-o celebra

Sfarsitul saptamanii trecute a adus o veste buna pentru mama aparata de avocata Madalina Scutelnicu, autoarea povestii “doamna cu pantofi albastri”, in care descrie comportamentul unei judecatoare fata de un copil, pentru care parintii lui se luptau in instanta.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Decizia in procesul despre care vorbeste in povestea sa avocata Scutelnicu a venit la finalul saptamanii. Judecatoarea Camelia Folea, “doamna cu pantofi albastri”, eroina principala din poveste, a admis actiunea mamei si l-a obligat pe tatal –oparat sa ii permita acesteia sa aiba legaturi personale cu baietelul de opt ani.

Conform portalulului Lumea Justitiei, judecatoare a dispus ca mama si copilul sa fie impreuna in prima si in a treia saptamana din fiecare luna, de vineri ora 16 pana duminica ora 11, in vacanta de vara intre 20 iunie si 1 august, de Paste in anii impari si de Craciun in anii pari. Instanta a decis ca micutul isi va sarbatori ziua de nastere o data alaturi de mama, o data impreuna cu tatal sau. Totodata, sentinta obliga tatal parat sa ii permita mamei-reclamante “sa aiba legaturi personale cu minorul prin convorbiri telefonice si corespondenta prin intermediul mijloacelor de comunicare pe internet, in fiecare saptamana”.

Avocata Madalina Scutelnicu a facut-o celebra pe judecatoarea cu pantofi albastri

Povestirea Madalinei Scutelnicu, postata pe pagina ei de socializare, a fost citita de mii de persoane, multe dintre acestea exprimandu-si parerea ca trebuie aflata identitatea judecatoarei numita in descriere doar “doamna cu pantofi albastri” si ca aceasta trebuie decorata.

Tot la sfarsitul saptamanii, intr-un mesaj al CSM, judecatoarea Camelia Fota de la Judecatoria Blaj era felicitata de superiori, fiind dezvaluita si identitatea ei. Desi, marturiseste ca nu-si dorea publicitate, si ca ea si-a facut doar meseria asa cum stie ea, a acordat un scurt interviu pentru Agerpress.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

##CITAT132##

"Viata mi-a oferit sansa de a fi judecator si mi-a lasat, in acelasi timp, sansa de a fi om. Stiu ca dincolo de coperta unui dosar sunt oameni, sunt destine, sunt suflete. Postura de eroina este dificila. Am sperat ca numele meu sa nu fie facut public, dar nu toate sperantele se implinesc. Nu mi-am dorit celebritate. Nu imi doresc vreo distinctie si nici un alt loc de munca.

Locul potrivit pentru mine este in roba, in sala de judecata", a declarat Camelia Folea.

Judecatoarea a mai spus ca nu se astepta "in niciun caz" la un asemenea impact mediatic al povestii scrise de avocata Madalina Scutelnicu, apreciind, pe de alta parte, talentul cu care aceasta a relatat cele intamplate in sala de judecata.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Ea a precizat ca nu poate oferi detalii despre cauza relatata de avocata in postarea intitulata "Doamna cu pantofi albastri", dar a subliniat ca in toate dosarele de acest gen a urmarit sa dezvolte o interactiune bazata pe "incredere si comunicare" cu acesti copii.

"Ca judecator in astfel de cauze esti obligat sa audiezi minori. Unii au 10 ani, altii 12, altii 16. Unii sunt timizi, altii nu. Unii gasesc puterea sa zsmbeasca, altora le joaca ochii in lacrimi. Nu ai la dispozitie foarte mult timp pentru a gasi calea de comunicare cu acel copil si pentru a incerca sa afli ce este mai bine pentru el, fara a-l traumatiza. Doamnei avocat i s-a parut extraordinar ca am luat copilul de mana. E un gest pe care l-am facut intotdeauna. Indiferent de varsta copilului. E un prim pas spre incredere si comunicare", a afirmat Camelia Folea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI