Close sidebar
Close sidebar

Judecatoria Sectorului 4, asteptata sa dea o decizie privind reunirea dosarului patronilor clubului Colectiv cu celelalte doua cauze legate de incendiu

Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 urmeaza sa dea, marti, o decizie in privinta conexarii dosarului "Colectiv" in care sunt acuzati patronii clubului cu celelalte doua cauze legate de incendiu, respectiv dosarul de la Tribunalul Bucuresti in care este judecat fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone si cel de la Tribunalul Militar in care sunt acuzati pompierii Antonina Radu si George Matei, scrie news.ro.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Judecatoria Sectorului 4 urmeaza sa se pronunte, marti, asupra cererii Parchetului instantei supreme privind conexarea dosarelor "Colectiv".

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a cerut, in 7 februarie, la primul termen de judecata a dosarului "Colectiv" in care sunt acuzati patronii clubului, conexarea acestei cauze cu celelalte doua dosare legate de incendiu.

Judecatoria Sectorului 4 a inceput, in 7 februarie, judecarea pe fond a dosarului "Colectiv" in care sunt acuzati de ucidere din culpa patronii clubului si administratorii firmei care a pus artificiile in seara concertului din 30 octombrie 2015.

Procurorul Parchetului instantei supreme prezent la sedinta de judecata a cerut magistratilor trimiterea cauzei la Tribunalul Bucuresti pentru a fi conexata cu dosarul in care este judecat fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone si cu cel de la Tribunalul Militar in care sunt acuzati pompierii Antonina Radu si George Matei.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, ”drumul printre nori”- antena3.ro

"Avem de a face cu un ansamblu infractional si penal in prezenta cauza. (¬) Avand in vedere ca in celelalte dosare se face referire la 20 de persoane parti vatamate, este imperios necesar ca toate piesele sa fie solutionate de acelasi judecator. (¬) Exista legaturi de cauzalitate", a spus procurorul in fata instantei.

Magistratul a aratat ca Parchetul instantei supreme a pus sechestru pe bunurile inculpatilor din dosarul de la Judecatoria Sectorului 4, dar acestea nu ar putea acoperi despagubirile solicitate.

In dosarul "Colectiv¬ s-au constituit parti civile 139 de persoane, 11 spitale si cinci institutii.

Judecatorul a dispus trimiterea unei solicitari la Tribunalul Bucuresti, care sa spuna in ce stadiu se afla dosarul in care este judecat fostul primar Cristian Popescu Piedone, urmand ca, marti, sa fie solutionata cererea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie de comasare a dosarelor legate de incendiul din clubul Colectiv.

Dosarul "Colectiv¬ a ajuns la Judecatoria Sectorului 4 in 28 aprilie 2016, cand a intrat in procedura de camera preliminara.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI