Județul Cluj este cel mai lovit de coronavirus, după Capitală, conform raportărilor din ultiemele 24 de ore. Astfel, pe lângă București- unde au fost înregistrate 211 noi îmbolnăviri cu COVID-19, cei mai mulți noi pacienți provin din Cluj- 99 cazuri de infectare, Suceava- 91, Prahova- 84 și Vâlcea- 83 de noi cazuri.

Numărul cel mai mic de noi infectări a fost înregistrat în Ialomița- 3, Călărași- 7, Gorj- 8, Giurgiu- 9, Buzău- 10 cazuri noi de coronavirus.

Citeste si: Un nou record al infectărilor în România: 1.713 cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus

Aproape 50 de decese într-o singură zi

În intervalul 15.09.2020 (10:00) – 16.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 49 de decese (33 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Citeste si: VIDEO- Crimă urmată de sinucidere. Un bărbat și-a ucis soția, a lăsat 5 copii orfani

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea! Cum vor vota cei din diaspora

Toate cele 49 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Citeste si: Focar de coronavirus în școli. Cadre didactice diagnosticate cu COVID-19

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.854. Dintre acestea, 471 sunt internate la ATI. 

Focar de coronavirus în școli. Cadre didactice diagnosticate cu COVID-19

La Liceul ”W. Shakespeare” din Timişoara a fost depistată cu COVID-19 o a doua învăţătoare, după ce prima a fost confirmată în urmă cu o zi. De asemenea, a fost confirmat un caz la un cadru didactic la Şcoala Gimnazială nr. 25 din Timişoara. În total, în judeţul Timiş, şase cadre didactice s-au infectat cu noul coronavirus, dar şi un administrator.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Pachete de lux pentru turiști. Hotelier: Vorbim de răsfăț

Totodată, în urma testărilor realizate de Consiliul Judeţean Timiş la şcolile speciale, un administrator de la Şcoala ”Gheorghe Atanasiu” a fost depistat pozitiv la coronavirus şi este deja în carantină. De asemenea, o învăţătoare de la Şcoala Gimnazială nr. 25 a fost şi ea depistată pozitiv.

În judeţul Timiş, până acum, sunt diagnosticate pozitiv la coronavirus 6 cadre didactice şi un administrator de şcoală. Dintre acestea, 3 sunt la Şcoala Gimnazială nr. 19 din Timişoara, acolo unde a fost declarat focar; 2 sunt de la Liceul ”W. Shakespeare” şi unul de la Şoala Gimnazială nr. 25. Toţi colegii care au intrat în contact direct cu cadrele didactice pozitive sunt în izolare la domiciliu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si