„Direcţia de Sănătate Publică Prahova a raportat un nou focar, identificat la o unitate sanitară privată din Boldeşti-Scăeni. Şapte pacienţi şi patru angajaţi au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus. Patru pacienţi au fost izolaţi în spital, iar alţi trei au fost izolaţi pe alt nivel al unităţii medicale unde erau deja internaţi. Se va efectua testarea întregului personal şi a tuturor pacienţilor”, anunţă,joi Prefectura Prahova.

Centrul medico-social de Boldeşti Scăeni, care funcţionează în regim privat şi îngrijeşte persoane cu probleme de sănătate, este al şaselea de acest fel în care sunt declarate focare de COVID-19. Focare au fost constatate şi în alte patru centre pentru adulţi, două aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi două sunt privat) din Ploieşti, Breaza, Urlaţi şi Băicoi, dar şi într-un centru de plasament pentru copii, aflat în subordinea DGASPC şi situat în Vălenii de Munte.

Toate locurile de ATI sunt ocupate

Între timp, în spitalele din Prahova sunt în continuare ocupate toate cele 20 de locuri de terapie intensivă destinate bolnavilor cu COVID-19.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Arafat: „Scenariul cel mai grav a fi să rămânem fără capacitate de terapie intensivă”

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 3986 de persoane au fost confirmate ca fiind i nfectate cu virusul SARS-CoV-2, potrivit datelor raportate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 135 de prahoveni au decedat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si