Preferă să-şi cheltuiască ajutorul social la cârciumă din sat, pe băutură şi ţigări, în loc să caute un loc de muncă. Este situaţia în care sunt zeci de mii de români, care primesc bani de la stat pentru că nu au serviciu. Judeţul Dolj este campion la numărul de asistaţi social. Aproape jumătate din populaţia unei comune trăieşte din ajutorul social şi pare că nu vrea să facă mare lucru că situaţia să se schimbe.

Comună Catane, judeţul Dolj. Din 2300 de locuitori, aproape jumătate trăiesc din ajutor social. Dintre aceştia, 500 pot să muncească, dar spun că nu au unde.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Pe stradă principala, câţiva localnici se odihnesc la soare. În căruţe, cu ţigară sau paharul de alcool în mâna, oamenii se gândesc cum să nu se plictisească nici azi. Nu mai au loc de muncă de ani buni. Unii muncesc cu ziua, alţii pleacă în străinătate. Mulţi însă se mulţumesc cu cei 140 de lei primiţi de la stat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si