Julian Assange poate fi extrădat în SUA, a hotărât Înalta Curte de justiție din Marea Britanie, care a anulat o hotărâre la începutul acestui an, informează The Guardian. Decizia de astăzi aduce o lovitură majoră eforturilor cofondatorului Wikileaks de a preveni extrădarea sa în SUA unde se va confrunta cu acuzații de spionaj.

Citeste si: ONU: Julian Assange a fost torturat

Răsturnare de situație în cazul lui Julian Assange

Decizia luată vineri, 10 decembrie, anulează hotărârea anterioară conform căreia cofondatorul Wikileaks nu putea fi extrădat din cauza problemelor de sănătate mintală.

Citeste si: Probleme pentru Donald Trump, după asaltul asupra Capitoliului SUA din ianuarie

Potrivit presei britanice, opțiunile de a face apel rămân deschise echipei juridice a lui Assange.

Un set de asigurări politice a fost prezentat în acest an, ca parte a încercărilor SUA de a depăși decizia din ianuarie a judecătorului districtual Vanessa Baraitser, potrivit căreia Assange nu putea fi extrădat din cauza îngrijorărilor legate de sănătatea sa mintală și a riscului de sinucidere într-o închisoare din SUA.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Judecătorii Burnett și Holroyde au decis vineri, la Înalta Curte din Londra, că Assange ar putea fi extrădat.

Citeste si: VIDEO| Cofondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat la Londra

De ce este acuzat în SUA Julian Assange

Autoritățile americane au câștigat în instanță cererea de a anula decizia unui judecător britanic potrivit căreia fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, nu ar trebui extrădat pentru a fi acuzat în Statele Unite.

Australianul în vârstă de 50 de ani a fost acuzat în SUA în temeiul Legii de spionaj pentru rolul său în publicarea unor documente militare și diplomatice clasificate, conform CNN.

În primăvara anului 2019, Assange a fost arestat la Ambasada Ecuadorului, aflată în centrul Londrei, în baza unui mandat de arestare emis pe 29 iunie 2012, pentru că nu s-a prezentat la tribunal.

El a fost transportat atunci la o secţie de poliţie din centrul Londrei unde a rămas înainte să apară în faţa Tribunalului din Westminster. 

Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro

Citeste si: Emilia Ghinescu: "Mă retrag în mine atunci cand mi-e dor". Artista își deschide inima în fața fanilor. Ce sentimente o încearcă- radioimpuls.ro

Citeste si: Câți bani pierde România din PNRR. Boloș explică de ce s-a blocat cererea 3 de plată: „CE a suspendat azi 400 de milioane de euro”- antena3.ro

Poliţia a anunţat că a putut intra în ambasadă după ce Ecuadorul i-a retras lui Assange statutul de azilant.

Julian Assange se afla în Ambasada Ecuadorului din 2012 după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia el ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.

Citeste si:  La câteva ore de la moartea lui Bogdan, Elis, iubita lui, își strigă durerea. Care este ultimul mesaj pentru Bogdan

Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si