„O avarie majoră la sistemul de termoficare din capitală a lăsat jumătate de oraș fără apă caldă. Sute de mii de bucureșteni sunt nevoiți acum să se spele cu apă rece, practic, să se răcorească forțat acum pe vreme de caniculă. Sunt și multe zone unde, din cauza altor avarii sau lucrări de înlocuire a conductelor, nu este apă caldă chiar și de două săptămâni.”,

a spus Christian Sabbagh.

„De abia curge și e rece. Ia uite ce facem, încălzim apă. La 72 de ani, cât am eu, numai dușuri reci nu îmi trebuie mie.”, a spus un cetățean.

Domnul Octavian locuiește în Rahova, cartier în care de zece zile apa caldă este oprită. Până când situația va fi remediată, e nevoit să facă duș cu ajutorul tradiționalei oale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Sectorul 5 a fost, de altfel cel mai afectat de avarie. Doar aici au fost aproape 1000 de blocuri fără apă caldă.

„O avarie violentă în rețeaua Termoenergetica, atât de violentă încât a oprit automat funcționare CET Progresu. În acest moment, CET Progresu este în repornire.”, a spus Claudiu Crețu, director general ELCEN.

În total au fost peste 4 500 de imobile din întregul oraș care nu aveau apă caldă, asta înseamnă că una din două locuințe avea doar apă caldă la robinete.

Cum în perioada aceasta primăria generală înlocuiește mai multe conducte de termoficare, iar în unele locuri apar și alte avarii, unii bucureșteni stau fără apă caldă și de două săptămâni.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va căuta soluții alături de Primăria Capitalei.

„Cred cu tărie, când este vorba de viața oamenilor, trebuie să colaborăm și nu contează culoarea politică, iar plasarea răspunderii de la unul la altul nu cred că este o soluție.”, a spus Marcel Ciolacu.

În fiecare an, rețeaua de termoficare din București suferă mii de avarii. Numai în 2023 au fost aproape 2500 de conducte care au plesnit.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si