COD PORTOCALIU de furtuni, valabil între 24 septembrie, ora 15 – 25 septembrie, ora 3.

Citește și: Cutremure în zona Vrancea. Două seisme au avut loc în mai puțin de 8 ore. Au fost resimțite în mai multe orașe

Conform ANM, în județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și în zona montană a județului Hunedoara, se așteaptă averse torențiale.

În perioade scurte sau prin acumulare, se prognozează cantități de apă în intervalul de 40...50 de litri pe metru pătrat, iar izolat pot depăși 70 de litri pe metru pătrat.

Jumătate de țară intră sub cod galben și portocaliu de ploi. Harta zonelor vizate. Capitala, sufocată de caniculă

Jumătate de țară intră sub cod galben și portocaliu de ploi. Harta zonelor vizate. Capitala, sufocată de caniculă

[Sursa foto: istock.com]

Vremea extremelor în România, la finalul lunii septembrie. Unde va ploua și care vor fi zonele lovite de caniculă

COD GALBEN de instabilitate atmosferică, valabil între 24 septembrie, ora 13 – 25 septembrie, ora 10.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În regiunile Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, se anticipă perioade cu averse torențiale, fulgere, rafale de vânt de scurtă durată, cu intensități în general cuprinse între 55 și 70 km/h, și, pe alocuri, grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se estimează că vor cădea precipitații în cantități de 25...30 litri pe metru pătrat, iar izolat acestea ar putea depăși 40...50 litri pe metru pătrat.

Citește și: FOTO/VIDEO. Exploziile se țin lanț în România. Două persoane s-au stins din viață după ce o bubuitură puternică a avut loc într-un bloc din Sibiu

Avertizările de vreme rea vor afecta un total de 15 județe în următoarele ore: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare și Timiș.

Jumătate de țară intră sub cod galben și portocaliu de ploi. Harta zonelor vizate. Capitala, sufocată de caniculă

Harta zonelor vizate de avertizările meteorologilor

[Sursa foto: meteoromania.ro]

Prognoza meteo pentru Capitală. Bucureștiul este sufocat de caniculă

În București, condițiile meteorologice vor rămâne călduroase până în dimineața zilei de luni, caracterizate de un disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală care ar putea depăși ușor nivelul critic de 80 de unități, conform anunțului Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit prognozei meteorologice, temperatura maximă se va situa în intervalul de 33...34 de grade Celsius, în timp ce cea minimă va oscila între 14...16 grade Celsius. Cerul va prezenta variații, iar vântul va sufla în general moderat, cu rafale ce pot atinge 40...45 km/h în a doua parte a zilei și seara.

Citește și: EXCLUSIV- Dana Roba, în lacrimi după confruntarea cu cel care i-a fost călău: ”Se uita sadic la mine, eu am plâns o oră în continuu. Nu oamenii sunt importanți, ci Dumnezeu”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si