ANM a emis o nouă avertizare tip cod galben de caniculă și disconfort termic, care a intrat în vigoare duminică, la ora 10:00.

„În Crișana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei, local va fi caniculă cu temperaturi maxime de 35...36 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU), pe arii restrânse, va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”,

informează specialiștii.

Printre județele vizate se află Caraș-Severin, Timiș, Olt, Bihor, Dolj și Mehedinți.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: TEST IQ: Poți să găsești melcul din imagine? Ai doar câteva secunde la dispoziție

canicula, cod galben, anm

Un nou cod galben de caniculă

Meteorologii au emis și un al doilea cod galben de caniculă, care intră în vigoare de luni, 8 iulie, și care vizează aproape jumătate din țară.

„Valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, mai avertizează ANM.

Mai exact, județele vizate de valul de căldură sunt: Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Brăila Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

Meteorologii mai atenționează că valul de căldură va rămâne prezent în țara noastră până spre finalul săptămânii, iar pe parcursul zilelor ar putea să se extindă în toate zonele din România.

Citește și: VIDEO Muncitori grav răniți, după ce un telescaun s-a probușit cu ei. Oamenii au căzut de la 8 metri înălțime

canicula, cod galben, anm


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si