Close sidebar
Close sidebar

Jumătate din încasările unui concert din festivalul Icon Arts vor fi donate în campania ”Cuminţenia Pământului”

Organizatorii Festivalului Icon Arts se alătură campaniei “Brâncuşi e al meu” şi vor dona 50% din încasările obţinute din vânzarea biletelor la concertul “Anotimpuri. Vara - Catulli Carmina de Carl Orff”, care va avea loc vineri, la sala Thalia din Sibiu, pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Evenimentul principal al Festivalului Icon Arts va avea loc pe 29 iulie, ora 19.00 şi va marca premiera naţională a Cantatei Catulli Carmina, de Carl Orff, 10 ani de existenţă a Grupului Vocal Acapella şi 10 ani de când proiectul ICon Arts se desfăşoară la Sibiu.

##CITAT146##

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Alături de Acapella, distribuţia este întregită de ICon Arts Percussion Group, condus de Mircea Ardelanu- premiat în Elveţia pentru montarea acestei lucrări, pianistul şi aranjorul Mihai Murariu, soliştii Annemarie Condacse- soprană şi Andrei Lazăr- tenor şi dirijorul Mircea Holiartoc.



Brâncuşi e şi al Festivalului Icon Arts şi al sibienilor de aceea ne-am alăturat acestui demers pe care îl considerăm extrem de important pentru noi toţi. Am decis să donăm jumătate din încasările pe care le vom avea din vânzarea biletelor la cel mai important eveniment al Festivalului, cantata Catulli Carmina, contribuind astfel la această acţiune de protejare a valorilor româneşti”, a declarat Sebastian Gheorghiu, directorul Festivalului Icon Arts.


Campania “Brâncuşi e al meu“ are ca scop strângerea sumei de 6 milioane de euro pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi.

”Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în anul 1907 şi aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. Alături de “Sărutul” şi “Rugăciunea”, marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. Este emblema “primelor sculpturi moderne din lume”. În prezent, ”Cuminţenia Pământului” este în proprietatea moştenitorilor arhitectului Gheorghe Romaşcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuşi în anul 1911.


Parte din tripticul Trionfi, alături de celebra Carmina Burana şi Trionfo di Afrodita, Cantata Catulli Carmina este scrisă pentru cor, solişti, grup de percuţie şi patru piane, având la bază unsprezece poezii ale poetului roman Catullus.

Biletele pentru spectacolul care va avea loc la sala Thalia din Sibiu costă 20 de lei.

Festivalul Icon Arts se va încheia pe 30 iulie când va avea loc ultimul concert, la Cetatea Cisnădioara.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI