„Refuzăm vaccinarea, refuzăm testarea, refuzăm certificatul verde şi în general orice măsură de prevenţie. Nu obligăm niciun adult să facă ceva împotriva voinţei sale, dar obligăm copiii să meargă la şcoală la infectare sigură”, spune medicul.

Acesta prezintă date din SUA, unde numărul copiilor internați a crescut comparativ cu valurile precedente, mare parte dintre aceștia având nevoie de asistență ATI.

Citeste si: De astăzi, românii au voie să poarte doar măști omologate. Izolare de 7 zile pentru persoanele care au COVID-19 şi sunt vaccinate şi 10 zile pentru cele nevaccinate

Ce a spus Octavian Jurma?

„România azi: 140 minori internaţi. Cu 53% faţă de media de 91 a săptămânii trecute. Până la finalul săptămânii vom depăşi 200, iar săptămâna viitoare vom depăşi probabil recordul de minori internaţi din valul 4-Delta. După dezastrul din şcoli de acum câteva săptămâni din valul 4-Delta, concluzia unanimă a autorităţilor a fost «vrem să repetăm dezastrul!» ”, a scris Octavian Jurma într-o postare pe Facebook.

Acesta precizează că exsită „recomandarea fermă" pentru companii să trimită angajații să lucreze de acasă, „dar copiii sunt trimişi fizic la şcoală să îşi infecteze părinţii trimişi acasă de firme să nu se infecteze la muncă". 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila susține că autorităţile „nu impun utilizarea unor măşti scumpe”

Medicul a vorbit despre siguranța copiilor în școli care încă sunt deschise

„Siguranţa lor e mai presus de orice notă la şcoală. Dacă statul vrea să facă bine cu de-a sila cuiva atunci să înceapă cu obligativitatea certifciatului verde nu cu obligativitatea infectării copiilor”, declară Octavian Jurma.

Octavian Jurma a vorbit și despre valul Omicron în SUA pe care o consideră „o ţară lovită năprasnic şi aflată cu 2 săptămâni înaintea noastră pe curbă”.

Acesta citează informații prezentate de medicul şef al spitalului de copii "Riley" din statul american Indiana care arată că sunt de patru ori mai multe internări decât în valurile precedente. Din totalul copiilor internați în spital, jumătate au nevoie de asistență la ATI, iar dintre cei aflați acolo, 40% necesită o perioadă de ventilație.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că apar tot mai multe dovezi că varianta Omicron provoacă simptome ușoare

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si