Brent Renaud, fost videojurnalist la New York Times, a fost ucis, duminică, la Irpin, un alt jurnalist şi un civil ucrainean fiind răniţi, anunţă presa internaţională.

Citeste si: Volodimir Zelenski: „Principalul obiectiv al zilei de duminică este să ne asigurăm că va ajunge convoiul umanitar la Mariupol”

Jurnalistul avea 51 de ani

New York Times a anunţat că jurnalistul de 51 de ani, era un "fotograf şi cineast talentat", subliniind că nu se afla în misiune pentru New York Times în Ucraina.

Citeste si: O mamă din Ucraina, dezamăgită de fiul ei, un pilot de luptă rus, care și-a bombardat propria țară: „Nu am putut crește o persoană normală”

Tot duminică, cel puţin 13 jurnalişti şi alte 12 persoane au fost reţinuţi în timpul protestelor privind războiul la Sankt Petersburg.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Nu au explicat motivul reţinerii”, a scris jurnalistul Andrey Okun pe canalul său de Telegram, conform BBC.

El a spus că reporterii reţinuţi purtau cu toţii veste de presă şi legitimaţii de presă: "Dar acest lucru nu interesează pe nimeni, scopul este să se asigure că nimeni nu transmite nimic".

Citeste si: Rușii au bombardat Moscheea Sultanului Suleiman din Mariupol. Zelenski: "Încă trebuie să rezistăm. Încă trebuie să luptăm"

Potrivit ONG-ului OVD-Info, sute de arestări au avut loc duminică, în timpul demonstraţiilor din toată Rusia pentru a se opune invaziei Ucrainei. "Cel puţin 268 de persoane au fost deja arestate în 23 de oraşe”, a raportat OVD-Info.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 16 de război. Volodimir Zelenski, anunț important: „Am ajuns deja la un punct de cotitură. Deja ne îndreptăm spre victorie”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si