Poliția din Moscova a trecut la percheziții și a deschis un dosar penal pe numele jurnalistei Marina Ovsiannikova, după ce aceasta a afișat un banner pe care scria "Putin e asasin, iar soldații lui sunt fasciști".

Citeste si: Coreea de Nord ar putea ajuta Rusia cu 100.000 de soldați în războiul din Ucraina- expert militar rus

Rusoaica este investigată pentru ''discreditarea'' armatei ruse şi ''difuzarea de informaţii false'' despre operațiunea specială din Ucraina, după cum a anunţat avocatul jurnalistei.

Marina Ovsiannikova

Marina Ovsiannikova, arestată după ce aceasta a afișat un banner pe care scria "Putin e asasin, iar soldații lui sunt fasciști".

[Sursa foto: Twitter]

Percheziții la ora 6.00 dimineața

Perchezițiile desfășurate în dimineața zilei de miercuri la domiciliul jurnalistei ruse au avut loc în legătură cu dosarul penal împotriva inițiat în urma unui protest împotriva războiului în apropiere de Kremlin, pe care l-a desfășurat în luna iulie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„La 6:00 dimineața, când eu încă dormeam, 10 angajați ai Comitetului de anchetă și ai poliției au intrat în casa mea. Au prezentat un mandat de percheziție. Mi-au speriat fiica mică. Acum sunt transportată la Comisia de anchetă”, a scris jurnalista pe Telegram.

După cum a scris avocatul ulterior, Ovsiannikova a fost dusă în clădirea principalului departament de investigații al Comitetului de Investigații al Rusiei de la Moscova.

Discreditarea armatei ruse poate duce la 15 ani de închisoare 

Anchetatorii urmează să decidă dacă Marina Ovsiannikova, mamă a doi copii minori, va fi plasată în arest preventiv sau va rămâne în libertate în aşteptarea procesului.

Ea a fost deja condamnată la plata unor amenzi pentru că a ''discreditat'' armata rusă, mai ales prin mesaje critice faţă de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei postate pe reţelele de socializare, amenzi care nu au descurajat-o să recidiveze.

Prin urmare, jurnalista riscă acum un proces penal, cu consecinţe mult mai severe.

După invazia rusă în Ucraina lansată în 24 februarie, în Rusia a fost adoptată o lege care pedepsește declarațiile împotriva armatei, iar dosarul penal deschis împotriva jurnalistei s-a făcut în baza acestei legi.

Potrivit Associated Press, dacă va fi găsită vinovată, Ovsiannikova riscă până la 15 ani de închisoare.

Rusoaica a devenit celebră în luna martie, când a apărut cu o pancartă pe platoul postului rusesc pro-Kremlin unde ea lucra, Pervîi Kanal, arătând acolo un mesaj împotriva ofensivei ruse în Ucraina şi împotriva ''propagandei'' presei ruseşti proguvernamentale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si