Jurnalista Oksana Baulina a murit în timp ce filma distrugerea unui centru comercial din Kiev. Ea transmitea pentru site-ul de știri independent rus Insider, iar anterior a lucrat și pentru Fundația Anticorupție a liderului opoziției ruse Alexander Navalny.

Citeste si: Soldații ruși mor pe capete în Ucraina. Locuitorii din Mikolaiv, chemați să ajute la strângerea morților

Ea a fost ucisă alături de un alt civil, iar alte două persoane din grup au fost rănite în atacul care a avut loc în districtul Podolsky din Kiev, a informat presa internațională.

„The Insider își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor lui Oksana”, a transmis publicația independentă pentru care lucra Oksana Baulina.

Citeste si: O lună de război Rusia-Ucraina. Numărul uriaș de școli și spitale distruse de armata lui Putin

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Publicația The Insider a adăugat: „Vom continua să acoperim războiul din Ucraina, inclusiv crimele de război rusești, cum ar fi bombardarea nediscriminată a zonelor rezidențiale, care duc la moartea civililor și a jurnaliștilor”.

Cine a fost jurnalista Oksana Baulina

Oksana Baulina, în vârstă de 42 de ani, și-a început cariera lucrând pentru reviste de lifestile, inclusiv Time Out Moscow și In Style, dar după un deceniu a făcut o schimbare către activitate politică, devenind producător pentru Fundația Anticorupție a lui Alexander Navalny.

Citeste si: Rusoaica care s-a antrenat cu Vladimir Putin în tehnici de spionaj face declarații inedite despre război: „El câștigă întotdeuna”

Oksana Baulina, a fost închisă pentru scurt timp când poliția rusă a luat cu asalt sediul grupului lui Navalny, unde coordona o transmisiune în direct de la un miting național.

Baulina a părăsit Rusia în 202 după ce autoritățile au declarat Fundația Anticorupție ca fiind „organizație extremistă”, dar a continuat să raporteze pentru publicațiile Insider și Coda Story.

După ce Rusia a invadat Ucraina în urmă cu o lună, Baulina a transmis informații de la Kiev și Lviv, în vestul Ucrainei, pentru Insider.

Cel puțin 5 jurnaliști au fost uciși în războiul declanșat de Rusia în Ucraina, potrivit The Guardian.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si