Ministrul de interne, Gérald Darmanin a fost cel care a declarat că fotbalistul Karim Benzema, în vârstă de 35 de ani ar avea legături cu Frăția Musulmană, într-un interviu acordat postului de televiziune conservator francez CNews.

Ce a postat Benzema pe contul său?

Totul vine după ce fotbalistul a postat un mesaj pe rețelele de socializare despre conflictul dintre Israel și gruparea Hamas.

"Toate rugăciunile noastre se îndreaptă către locuitorii din Gaza, care sunt din nou victimele acestor bombardamente nedrepte care nu cruță nici femei, nici copii", a scris Benzema pe platforma X.

"M. Benzema are legături notorii cu Frăția Musulmană, o știm cu toții", a declarat ministrul francez, însă fără a prezenta niște dovezi clare care să susțină acuzațiile deosebit de grave.

Citește și: China intervine în conflictul dintre Israel și Hamas. "Statul independent Palestina este soluția", spune liderul chinez Xi Jinping

În ciuda acuzațiilor, Avocatul lui Benzema a declarat că acest lucru nu este adevărat, potrivit Politico.eu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Dacă comentariile ministrului sunt adevărate, trebuie să luăm în considerare sancțiuni împotriva lui Karim Benzema", a declarat Valérie Boyer, vicepreședinte al partidului conservator Les Républicains, într-o declarație pe X.

Fotbalistul vrea să acționeze în justiție împotriva ministrului francez

O "primă sancțiune simbolică" ar fi retragerea Balonului de aur pe care fotbalistul l-a câștigat în anul 2022, iar cea de-a doua sancțiune va fi retragerea cetățeniei franceze, spune Valérie Boyer.

Totodată, deranjat de situație, vicepreședintele partidului conservator Les Républicains a precizat că este inacceptabil ca un binațional francez de renume mondial să dezonoreze și chiar să își trădeze țara.

Benzema locuiește în prezent în Arabia Saudită după ce a fost transferat vara trecută de la Real Madrid la Al-Ittihad.

Benzema locuiește în prezent în Arabia Saudită după ce a fost transferat vara trecută de la Real Madrid la Al-Ittihad.

[Sursa foto: Karim Benzema - Instagram]

Citește și: EXCLUSIV- Românul care se simte în siguranță în Israel: ”Mitraliere are toată lumea, asta nu înseamnă că trage cu mitraliera în tine”

Cabinetul ministrului a declarat pentru postul de radio francez RMC că a observat o "derivă lentă a pozițiilor lui Karim Benzema către o formă dură și riguroasă de islam, tipică ideologiei Frăției, care constă în răspândirea normelor islamice în diferite domenii ale societății, în special în sport"- ceea ce include "prozelitismul credinței musulmane" pe rețelele de socializare.

Potrivit cotidianului francez Le Parisien, Karim Benzema ar fi depus deja plângeri pentru defăimare împotriva politicianului republican Nadine Morano, membră a Parlamentului European, și a publicistului Frank Tapiro. De asemenea, ia în calcul și o plângere împotriva ministrului francez.

Ce salariu ia celebrul fotbalist în Arabia Saudită?

Benzema locuiește în prezent în Arabia Saudită după ce a fost transferat vara trecută de la Real Madrid la Al-Ittihad. Acesta a făcut schimbarea pentru un salariu anual de 200 de milioane de euro. La momentul mutării al a spus că este credincios și se simte foarte bine într-o țară musulmană.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Este important să fiu într-o țară musulmană, unde simt deja că oamenii mă iubesc, îmi va oferi o nouă viață. Sunt credincios, așa că este important pentru mine", a declarat fotbalistul.

Karim Benzema - fotbalist

Karim Benzema - fotbalist

[Sursa foto: Karim Benzema - Instagram]

Citește și: Joe Biden, vizită în Israel: Președintele SUA înțelege că lupta armatei israeliene contra Hamas va fi una îndelungată

Frăția Musulmană primește finanțare din Qatar și este considerată un grup terorist în mai multe țări din Orientul Mijlociu, inclusiv în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, frățiile Doha, conform sursei citate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si